Українські державні зоопарки ледве виживають (ВІДЕО)

5
0

Напередодні у столиці відбувся форум керівників зоопарків. Директори всіх державних звіринців та кількох приватних зустрілися, щоб вирішити як їм існувати далі.

У приватних зоопарках можна побачити і крокодилячих варанів, і двоголових черепах. Наприклад, один із зоосадів у столиці розміщується в торговельному центрі. На площі у 300 м кв розмістилося 39 видів рідкісних тварин. Приміром, у Ялтинському приватному зоопарку є сафарі-парк, де мешкають 55 левів.

Підприємці переконують, що всі звіринці слід віддати у приватні руки, адже тільки так вони зможуть розвиватися. Проте державники переконують, що зоопарки із історією у понад сто років та купою гектарів приватники не потягнуть.

Новий директор Київського зоопарку Євген Кирилюк провів для спеціально для ТСН екскурсію свої звіринцем. Деяких тварин купили замість померлих. Директор обіцяє список хворих і старих тварин викласти в Інтернет, щоб не було скандалів, коли хтось гине.

Керівники звіринців називають зоопарки дорогими іграшками. Наприклад, директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій продемонстрував ТСН свою гордість: єдину в Україні родину шимпанзе, яка виховує вже третю дитину. Крім унікальних шимпанзе тут є рідкісні птахи, колекція африканських тварин, а згодом приїдуть китайські. Тримати все це господарство – надзвичайно дорого, каже Топчій. Йому розвивати зоопарк допомагають бізнесмени, а директор Київського зоопарку покладається на власні сили. Наприклад, улітку мріє поселити у столиці тюленів та самицю жирафа.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також