Українські книжки читатиме Тегеран

11
0

Держкомтелерадіо звертається до українських видавців з проханням надати кращі зразки друкованої продукції, що вийшли у світ протягом 2010-2011 років, для передачі їх Посольству України в Ірані для подальшого експонування на 24-ій Тегеранській Міжнародній книжковій виставці.

Міжнародна Тегеранська книжкова виставка (МТКВ) є однією з найбільших та найавторитетніших на Середньому Сході у сфері видавничої справи і розповсюдження книжкової продукції. Так, у 23-й МТКВ взяли участь 980 видавництв з 80 країн світу та 1129 – з Ірану. Окрім України, національні експозиції на виставці організували Австрія, Азербайджан, Вірменія, Індія, Ірак, Катар, Оман, Південна Корея, Сирія, Таджикистан, Туреччина, Франція, Швейцарія, Японія. Вартість реалізованої продукції перевищила 7 млн. євро, а кількість відвідувачів склала 5 млн. 500 тис. осіб. Докладна інформація про умови участі в 23-й МТКВ розміщена на англомовній версії веб-сайту http://www.tibf.ir у розділі «Exhibitors» (підрозділ «Application forms»). 

За    інформацією    Посольства    України    в   Ісламській   Республіці    Іран, організаційний комітет 24-ї Міжнародної Тегеранської книжкової виставки запрошує українських видавців до участі у заході, який відбудеться з 3 по 14 травня 2011 року у місті Тегерані.

Зважаючи на необхідність популяризації української книги на міжнародному ринку, Держкомтелерадіо надіслав керівникам видавництв та видавничих організацій прохання розглянути можливість виділення кращих зразків друкованої продукції, що вийшли у світ протягом 2010-2011 років, для передачі їх Посольству України в Ірані з метою експонування на Національній експозиції України у 24-ій Тегеранській МКВ та подальшого використання бібліотекою дипломатичної установи.

«Переконаний, що участь українських видавців у 24-й МТКВ сприятиме активізації двостороннього культурно-гуманітарного співробітництва, дозволить гідно представити досягнення української культури і мистецтва в Ірані, а також стане важливим кроком у напрямку засвоєння українськими книговидавцями нового регіонального ринку,» - вважає Голова Комітету Юрій Плаксюк. 

Літературу просимо надати управлінню видавничої справи Дежкомтелерадіо до 15 квітня ц.р. за адресою: Київ, вул. Прорізна, 2, кімната 701; Контактні тел./ф.: 0 (44) 278-82-27, 278-87-56; е-пошта: kniga@comin.gov.ua.

Листування з організаційним комітетом 24-ї МТКЯ у Тегерані з питань участі у виставці просимо здійснювати за електронною адресою: intldeptrelations@tibf.ir (пані Толю).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також