Українські націоналісти пройшли Ужгородом "Чорною колоною" зі смолоскипами (ФОТО)

19
3

За організації СПО "Карпатська Січ" 15 жовтня в Ужгороді пройшов марш українських націоналістів "Марш УПА" або "Чорна колона". Смолосипну ходу приурочили до 72-ї річниці створення Української Повстанської Армії.

"Ситуація в країні складна, знову нашу землю топче, а людей вбиває кремлівський окупаційний ворог. Саме тому, в знак трауру за полеглими українськими солдатами, в знак опору політичній системі учасники маршу повинні бути у чорному одязі. Усі в чорному. Балаклави та бандани вітаються", - зазначали напередодні організатори.

Зібралися ввечері на пл. Народній (біля пам'ятника Тарасу Шевченку), а потім  колона вирушила містом з державними та червоно-чорними прапорами, знаками "Карпатської Січі" та банерами, деякі з саморобними смолоскипами у руках. Їхній шлях проліг набережною Незалежності, площею Театральною, площею Ш.Петефі, а звідти через вулицю Швабську та проспект Свободи націоналісти йшли до кладовища, що на вулиці Капушанській, де знаходиться братська могила вояків Карпатської України.

Дорогою вигукували гасла: «Бандера, Шухевич - Герої України!», «ОУН-УПА - державне визнання!», «Наша земля - наші герої!», «Герої не вмирають! Вмирають вороги!», «Слава Україні! Героям слава!» та інші. Попереду йшли січовики з банером «Українська Повстанська Армія. Боротьба триває», з одного боку був банер, присвячений воїнам Карпатської України - «Карпатська Січ», а з іншого - банер, присвячений побратиму, котрий загинув на східному фронті - Оресту Квачу.

Мукачево.net

Біля пам'ятника президенту Карпатської України Августину Волошину учасники ходи заспівали гімн України, на площі Театральній було спалено червоний прапор з серпом та молотом. А на проспекті Свободи було запалено, в знак шани Героїв, стробоскопи та фаєри.

Коментарі

Г
ГнидиБандерівськіВертайтесьуЛьвів

Не лізьте у Закарпаття, у нашому краї всі живуть дружно.

1
123

придурки кончені

МУ
Молодці ужгородці!

Слава Україні і смерть ворогам!

Читайте також