Українські університети у топ-500 світу

21
0

П’ять українських університетів увійшли до рейтингу найкращих ВНЗ світу російського незалежного рейтингового агентства «РейтОР».

«Згідно з інформацією, отриманою від незалежного рейтингового агентства «РейтОР», із майже 15-ти тисяч університетів світу для оцінювання було відібрано 500 відомих світових університетів. До кінцевого переліку рейтингу увійшло 430 університетів», – повідомив директор департаменту персоналу та керівних кадрів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Сергій Баранов-Мохорт.

За версією незалежного агентства «РейтОР», до топ-500 світових університетів потрапили Харківський національний університет імені Василя Каразина – 287-289 місце в рейтингу, Національний технічний університет України «Харківський політехнічний інститут» – 356 місце в рейтингу, Донецький національний технічний університет – 409 місце в рейтингу, Донецький національний університет – 421 місце в рейтингу, Таврійський національний університет імені Володимира Вернадського – 426 місце в рейтингу.

У межах рейтингу університети оцінювалися за такими характеристиками, як якість навчального процесу, рівень науково-дослідницької роботи, міжнародна співпраця, професійність професорсько-викладацького складу та рівень розвитку комунікацій.

«Завдяки посиленню уваги громадськості та влади до проблем вищої школи, процес відновлення та розвитку вищої освіти став інтенсивнішим. І підтвердженням того, що обраний нами курс розвитку правильний, є позитивна оцінка наших університетів світовими експертами» – додав Сергій Баранов-Мохорт.

Борис Колесніков висловив припущення, що мінімум два українські університети можуть увійти до Шанхайського рейтингу університетів світу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також