Українські винаходи боротьби проти снігу нікому не потрібні (ВІДЕО)

9
0

Приміром, у Японії сніг утворює великі снігові стіни, а комунальники створюють щороку велетенські тунелі у снігу.

У горах в Японії щороку випадає до 20 метрів снігу, але жодних транспортних колапсів не відбувається. Такими ж снігозбирачами як у Японії, чистять і всю Європу. У інших країнах синоптики інформують комунальників, а ті складають погодинний графік розчищення доріг.

І німці, і японці, і скандинави кажуть: у зимовому рецепті головне - не пересолити. Реагенти на асфальт сиплять дозовано і під контролем. Циклон, що засипав снігом Київ, пройшов і над іншими столицями Європи. Але таких заторів, як у нас не було. Мер Риги, приміром, миттєво оголосив день без автомобіля. І всі автовласники безкоштовно їздили у громадському транспорті, за квиток ъм правив техпаспорт. У польській Варшаві засніженими вулицями влада не переймалась. Райони міста поділили між собою сім комерсантів. За контрактом у них було чотири години на прибирання.

А ось українці із лопатою традиційно снігу програють. У вітчизняному патентному відомстві зареєстровано до десятка винаходів: як вберегти від ожеледиці електродроти, колеса і ноги пішоходів. Та більшість авторів розчарувались і припинили платити за захист незапитаних у державі ідей. Приміром, один винахідник модернізував стару систему підігріву пішохідних переходів в метрополітені. Та в метро знайшли свій спосіб - просто відключають підігрів і слизькі сходи тепер проблема пасажирів.

Побороти консерваторів важко навіть владі. Приміром, минулого року у Тернополі міський голова з сварками і образами, але втілив ноу-хау: поставив підігрів під тротуар на крутому схилі. Каже, що на цьому економить, мовляв, не витрачається людський ресурс і реагенти для чищення. Поки що ці 200 метрів — єдине сучасне рішення від влади в Україні у боротьбі зі снігом. Хоча вітчизняні очисні компанії пропонують безліч варіантів прибирання снігу, навіть кригу розтоплять тепловою гарматою, а у гіпермаркетах - величезний асортимент снігозбиральних машин. Проте українці так і борються зі снігом сіллю, лопатою і кригоступами.  

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також