Українські жінки відмовляються від татів своїх дітей заради грошей

15
0

У деяких областях України під час реєстрації дітей матері масово не вказують батька, щоб одержувати допомогу для жінок, які самі виховують дітей.

 

Також Павленко повідомив, що Херсонська область входить до трійки лідерів серед областей, в яких зареєстровано найбільшу кількість дітей без встановленого батьківства. За його словами, в 2011 році у області були зареєстровані 12 тис. дітей, які офіційно не мають батька.
 
"Чомусь в південному регіоні, у Херсонській, Миколаївській і Кіровоградській областях реєструється найбільша кількість дітей, у яких матері при народженні не вказують батька. Фактично, кожна третя дитина на Херсонщині – наполовину сирота! Це дуже висока цифра", — сказав він.
 
На думку Павленка, матері спеціально не вказують батька дитини, щоб одержувати допомогу.
 
"Це штучне явище, оскільки матері-одиначки одержують виплати на дитину - по 130 грн. на місяць. Тому вони масово починають реєструвати дітей без батька. І ніхто не думає, що надалі дитина втрачає набагато більше", - відзначив Павленко.
 
Крім того, уповноважений Президента з прав дитини підкреслив, що в Херсонській області на сьогодні найбільша кількість багатодітних сімей.
 
"Сьогодні кожна 10-та дитина у Херсонській області виховується в багатодітних сім'ях, - це найвищий показник в країні. Такими результатами можна пишатися. Тому, чим точніше ви знатимете, скільки у кожній сім'ї дітей, які у них потреби, які проблеми, тим більше ефективною буде ваша робота", - підкреслив він.
 
Окремо Павленко відзначив питання боротьби з дитячою злочинністю, яка в 2011 році зросла в Херсонській області на 4,5%.
 
"Злочини, скоєні студентами ПТУ за минулий рік, зросли на 145%, школярами і студентами - на 120%. Це поганий сигнал, на який необхідно реагувати", - підкреслив Уповноважений Президента України з прав дитини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також