Українську армію скоротять на 8 тис. військовослужбовців

7
0

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про чисельність Збройних Сил України на 2012 рік», який передбачає скорочення чисельності Українського війська вздовж 2012

Таким чином, до кінця наступного року чисельність Збройних Сил України становитиме 184 тис. осіб, у тому числі, 139 тисяч військовослужбовців, повідомили в прес-службі Міноборони.

Проект Закону розроблено Міністерством оборони України з метою встановлення чисельності Збройних Сил України на 2012 рік на рівні, який забезпечить якісну підготовку Збройних Сил та виконання покладених на них завдань.

Скорочення Збройних Сил України протягом 2012 року на 8 тис. осіб, у тому числі, на 5 тис. військовослужбовців, планується провести без втрати боєздатності і зниження бойового потенціалу Українського війська. Воно стане результатом поступового приведення складу і структури Збройних Сил до перспективної, якісно нової моделі, що відповідає вимогам сучасної армії.

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, підписаної Міністром оборони України Михайлом Єжелем, чисельність Збройних Сил України буде приведена у відповідність з певними на кінець 2012 року показниками за кількома напрямками.

Зокрема, за рахунок оптимізації складу і структури органів військового управління, усунення дублювання ними окремих завдань і функцій; зменшення ланок управління, розформування неперспективних арсеналів, баз і складів, частин і установ матеріально-технічного забезпечення, на яких зберігаються надлишкові або непридатні до подальшого використання ракети, боєприпаси та компоненти ракетного палива, озброєння, техніка і майно.

Також чисельність Збройних Сил України планується оптимізувати за рахунок створення комплекту військових частин постійної готовності, мобілізаційного резерву, оптимізації структури та чисельності бойових частин і частин бойового забезпечення, в першу чергу тих, на озброєнні яких перебувають несправні зразки озброєння і військової техніки, відновлення яких неможливо або економічно недоцільно.

Крім того, за рахунок оптимізації кількості і чисельності підрозділів забезпечення життєдіяльності та матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил України, в тому числі за рахунок переходу на нові форми організації і забезпечення (аутсорсинг); приведення системи військової освіти та науки у відповідність із завданнями і потребами Збройних Сил України в підготовці військових фахівців і проведенні наукових досліджень, вдосконалення структури навчальних центрів з підготовки молодших спеціалістів та введення нової системи підготовки та перепідготовки професійного сержантського і старшинського складу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також