Український авторинок утричі менший, за докризовий

5
0

Обсягу автомобільного ринку України, яким він був у передкризовий 2008 рік, коли було продано більше 660 тис. машин, не буде ще років 10-15, вважає віце-президент "ВіДі Груп" Артем Ткаченко.

За його словами, нинішні продажі на рівні у 232 тис. од. (у 2012 році) є адекватними стану економіки в цілому і можуть показати суттєву динаміку (як позитивну, так і негативну) тільки за істотної зміни умов на ринку.

"Сьогодні ми маємо справедливий обсяг ринку, отже, він не буде падати або зростати до появи якихось "драйверів". Автомобіль - не предмет першої необхідності, і якщо, дай Бог, ВВП буде рости на 2-3,5% на рік, то так само буде поводитися авторинок. Тож у поточному році ми не чекаємо його обсягу понад 232 тисяч одиниць, а для себе навіть закладаємо невелике скорочення - до 225 тисяч одиниць", - сказав експерт.

На думку генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олега Назаренка, при збереженні сьогоднішніх правил на ринку поки немає ніяких передумов для його зростання.

"Багато в чому прогноз буде залежати від того, наскільки швидко встановиться стабільний курс гривні (не секрет, що сьогодні вона переоцінена), і тоді, дай Бог, щоб ринок зберігся на тому ж рівні, або зріс на 2-3%", - сказав фахівець.

Нагадаємо, за підсумками 2012 року в Україні було випущено 76281 машин та автобусів, що на 27,1% менше, ніж у 2011 році.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також