Український бренд Eat Me At пропонує смачний продукт до Міжнародного дня веганства

6
0

Щорічно 1 листопада, святкується Міжнародний день веганства. Молодий український виробник смачного та корисного рослинного м'яса – бренд Eat Me At вітає тих, хто обрав для себе спосіб життя без шкоди тваринному світу та пропонує всім мешканцям України долучитися до святкування цього дня, аби підтримати борців проти жорстокого поводження с тваринами.

Можливо й інші українці, скоштувавши наш продукт, дивовижно схожий на смак натурального м'яса, захочуть перейти на вегетаріанське харчування, яке не тільки є модним трендом, але й дозволяє зміцнити здоров'я.

Слово «веган» придумав британський громадський діяч Дональд Вотсон: воно складається з перших та останніх букв слова vegetarian і символізує початок і кінець вегетаріанства. Адже, попри те, що і вегетаріанець, і веган не вживають їжі тваринного походження, між ними існує велика різниця. Якщо вегетаріанство є системою харчування з вживанням виключно рослинної їжі, то веганство – це спосіб життя, що передбачає відмову від усіх форм насильства по відношенню до тварин.

У 1944 році Д. Вотсон разом із друзями заснував організацію, що займалася популяризацією стилю життя без м’яса — «Веганське товариство». З ініціативи її голови Луїзи Уолліс, у 1994 році було запроваджено святкування Міжнародного дня вегана щорічно 1 листопада.

Хто такі вегани

Веган – більш глибоке поняття, ніж вегетаріанець, оскільки людина, яка дотримується веганських поглядів, прагне не завдавати шкоди тваринам заради задоволення своїх потреб. Для нього є табу:

  • вживання м'яса тварин і птахів, риби, морепродуктів, яєць, молока та навіть меду й алкогольних напоїв, якщо для їх освітлення та очищення використовувався желатин;
  • носіння одягу та взуття з натуральної шкіри, вовни, хутра та інших матеріалів тваринного походження;
  • користування засобами гігієни та косметикою, що містять молочну кислоту, гліцерин, желатин, ланолін та інші компоненти, одержані від живих істот;
  • споживання та застосування продукції, що тестувалася на тваринах;
  • використання корму тваринного походження для котів та собак;
  • відвідування дельфінарію, зоопарку, цирку та інших об'єктів індустрії розваг, де експлуатують тварин, а також фотографування з тваринами.

Популярність веганських ідей у всьому світі постійно зростає, що збільшує попит на харчові продукти рослинного походження.

Чи підходить м'ясо «Іт Мі Ет» для веганів

Рослинне м'ясо торгової марки Eat Me At – справжній суперфуд для веганів, багатий на вміст корисних речовин. За смаком та текстурою воно максимально наближене до м'яса тварин і випускається у вигляді фаршу або напівфабрикату (у формі котлет). До складу цього продукту входять:

  • текстурований соєвий білок, що є основою фаршу;
  • конопляний протеїн, що містить 8 незамінних амінокіслот, дуже необхідні організму жирні кислоти Omega 3-6-9 та багатий набір вітамінів і мікроелементів;
  • насичений білком екстракт із неактивних дріжджів — він проходить обробку з метою руйнування білка та вивільнення амінокислот, що містяться в ньому. Саме вони надають суміші насичений м'ясний смак;
  • мінерали, видобуті з міцелію коджі – гриба, що утворюється на поверхні сої, рису чи пшениці. Вони надають рослинному м'ясу металевого присмаку та запобігають ризику утворення дефіциту заліза в організмі;
  • кокосова та соняшникова олія для надання продукту жирності та соковитості;
  • метилцеллюлоза – вегетаріанська альтернатива желатину, яку додають для утворення стабільної маси;
  • натуральний барвник із карамелі та соку буряку, що забезпечує подібність до м'яса за кольором.

Виготовлене з продуктів рослинного походження, м'ясо «Іт Мі Ет» не містить холестерину, шкідливих жирів, канцерогенів та антибіотиків і насичує організм амінокислотами, залізом та вітамінами групи В. З нього можна приготувати м’ясну страву будь-якої кухні світу, не змінюючи рецептуру та технологію приготування, а лише використавши замість м’яса рослинний фарш.

Користь веганства

Оцінюючи користь і шкоду вегетаріанства та веганства, можна виділити такі суттєві плюси відмови від споживання продуктів тваринного походження, як нормалізацію роботи кишківника з видаленням шкідливих речовин зі шлунково-кишкового тракту, а також попередження серцево-судинних та деяких онкологічних захворювань. Ну, а один із мінусів веганства – ризик появи дефіциту заліза, — можна нівелювати споживанням рослинного м'яса Eat Me At.

Крім того, відмова від експлуатації тварин для задоволення своїх потреб приносить величезну користь екології, сприяє збереженню екосистеми та зниженню ризику виникнення епідемій.

Довідка про компанію

Eat Me At – заснований у 2021 році молодий український бренд, власником якого є підприємець Андрій Черуха, засновник бренду Etnodim. Продукція цієї марки продається у Києві та інших містах України: в супермаркетах та магазинах спеціалізованих торгових мереж, заправок ОККО та на сайті бренда, а також поставляється у веганські ресторани.

Контактна інформація

  • 58/28, вул. Верхній вал,
  • м. Київ, Україна;
  • E-mail: info@eat-me-at.com;

телефон: +38 096 300 32 20

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також