"Український тиждень" відзначив закарпатця Алена Панова серед найбільш дієвих та патріотичних українців

17
6

Закарпатець Ален Панов, кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин Ужгородського національного університету, консул України в Угорській республіці (2006-2010) увійшов до числа українців, яких обрало відоме українське інформаційно-аналітичне видання «Український тиждень» у проект «Обличчя України». «Це не рейтинг,--пише «УТ»,-- Це вільні, сильні, талановиті та порядні люди. Вони різняться професіями, віком, життєвим досвідом, мешкають у різних куточках країни і світу, проте їх

Ален Панов, перебуваючи на посаді консула України в Угорській республіці, навесні цього року виграв суд в Угорщині, який виніс безпрецедентне рішення на користь українців. Дипломат звернувся по захист українських громадян від неправомірних дій угорських правоохоронців. Вперше закордонний консул у якості позивача, як звичайна процесуальні фігура, подав позов до угорського суду, щоб захистити своїх співвітчизників і відстояв право українців на малий прикордонний рух. А.Панов подав до обласного суду в м. Ніредьгаза понад 20 позовних заяв із вимогою дати правову оцінку описаним діям угорських прикордонників. 29 квітня відбувся суд, який заслухав позицію як Консула України в Ніредьгазі, так і Поліції Угорщини, і виніс вердикт на користь українських громадян.

Але це не єдина заслуга небайдужого до проблем українців консула. Тільки за останній рік на рахунку Алена Панова ще кілька корисних справ: попередження виникнення міжнародного скандалу, пов'язаний з блокуванням українсько-угорського кордону, а також недопущення конфіскації українського державного та корпоративного майна більш ніж на 5 млн.грн. Поряд з активною дипломатичною роботою Ален Панов дослідив чехословацький період розвитку Закарпаття і видав монографію «Масарик і Закарпаття», а також підготував і видав навчальний посібник «Дипломатична і консульська служба».

Відзначили дипломата і закарпатські журналісти: у щорічному рейтингу Ужгородського прес-клубу Ален Панов отримав звання «Захисник інтересів закарпатців». Власне, бути корисним громадянам своєї країни, де б не працював,--життєве кредо відомого далеко за межами Закарпаття нашого краянина.«Приносити користь під час своєї професійної діяльності – для мене найбільше задоволення». ,-- каже Ален Панов.

Коментарі

Д
Друг

Рада за него!

?
????

І чому таких людей до влади не пускають? Якраз таких молодих і перспективних не вистачає.

А
Анна

Очень перспективный молодой человек...

Ч
Читач

Знаю, що він багато добрих справ зробив, ще коли працював в мерії. А тут виходить, що він ще й консулом був. Молодець! Такий молодий, а такі вже здобутки в кар"єрі.

А
Антон

Очень умный, хороший, образованый, культурный человек. Много он добра для наших сделал. Жаль, что таких людей в управленческих структурах очень мало...

С
Саша

А ще хтось з наших закарпатців в цей рейтинг попав, чи ні? Радий, що він вже вернувся в Ужгород, нам такі люди тут потрібні. Ален, бажаю успіхів у вашій подальшій роботі.

Читайте також