Українці боргують за комуналку 12 мільярдів

11
0

Українці заборгували за комунальні послуги близько півтора мільярда доларів.

Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у квітні 2011 року зменшилася на 5,3% в порівнянні з березнем і на початок травня 2011 року становить 11 млрд 969,2 млн гривень.

Середній термін заборгованості населення за всі послуги становить 2,9 місяця. Збільшення заборгованості відзначається в 24 регіонах країни.

Зокрема, в квітні заборгованість за три і більше місяців мали: за централізоване опалення і гаряче водопостачання - 30,5% власників особових рахунків, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 22,9%, за вивезення побутових відходів - 19,4 %, за централізоване водопостачання і водовідведення - 19,1%, за газопостачання - 20,8%.

У січні-квітні 2011 року населення сплатило за електроенергію 3 млрд 019,6 млн грн, що становить 144,2% від нарахованих за цей період сум.

Серед регіонів найвищий рівень оплати за електропостачання з урахуванням погашення боргів за попередні періоди спостерігався у Закарпатській, Одеській та Херсонській областях (259,7-197,7%), найнижчий - у Чернігівській, Сумській, Полтавській і Житомирській областях (88,3-95, 2%). Заборгованість населення з оплати електроенергії на початок травня 2011 року складе 2 млрд 973,7 млн грн.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день між регіонами України виникла шестикратна різниця у тарифах на комунальні послуги.

У зв'язку з цим перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв доручив керівникам ряду міністерств і відомств розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.

За словами Андрія Клюєва, в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості. Він особливо підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонам "просто неможливо зрозуміти".

Через постійні негаразди та хаос з тарифами у сфері ЖКГ сьогодні, 1 червня, президент Віктор Янукович звільнив з посади віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова.

Також був звільнений перший заступниа Тихонова Юрій Хіврич.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також