Українці можуть не дочекатися безвізового режиму через мігрантську кризу в Угорщині

2
2

Впровадження безвізового режиму стане стимулюванням впровадження реформ в Україні. Так вважає колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Це буде найкращою агітацією за європейський вибір нашої країни", - зауважив експерт в ефірі для Радіо Свобода.

Як вважає Огризко, навіть якщо український уряд не виконає всіх умов, Європейський союз має впровадити безвізовий режим для українців «авансом».

"Я не виключаю навіть такої ситуації, що в разі, коли якісь певні елементи не будуть достатньою мірою виконані, все-таки гору візьме політичне мислення. Політичні рішення, які будуть позитивними відносно України. Європейський союз повинен дати нам цей самий сигнал солідарності, і питання про безвізовий режим якраз, на мою думку, є одним з таких", - сказав Володимир Огризко.

Утім, інші політики та експерти притримуються іншої думки. Зокрема, "міграційна криза" в Європі може вплинути на запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Про це заявив колишній глава МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю "Європейській правді".

"Хоча я вважаю, що введення додаткових обмежень буде помилкою ... Безвізовий режим навіть допоможе вам подолати конфлікт, тому що зробить ваш паспорт бажанішим для жителів з території конфлікту", - зазначив Сікорський.

Нині Європейський союз також обговорює можливість змін правил надання притулку, за яких мешканці держав, де є мирні території, не матимуть право на отримання статусу біженця.

Зокрема, за його словами, це може стосуватися громадян України.

"Є фундаментальна відмінність між біженцями з Близького Сходу та українськими біженцями. Мігранти з Близького Сходу змушені залишати свою країну. Українці ж можуть переміщатися всередині своєї країни, зі сходу на захід", - пояснив він.

Він також зазначив, що вважає за краще "допомагати українцям вирішувати проблему переселенців всередині України, а не допомагати неукраїнським біженцям в Польщі".

Мukachevo.net

Коментарі

С
Смiшно

А ще е iдiоти якi вiрять в безвiзовий режим? Хто дасть йобн..тим свiдомим вiслюкам безвiз?

ДР
до РЕДАКЦії!

Шановні...Ви починаєте разом з Радіо Свободами дурниці писати і говорити. Начинаєте травлю. Мігрантська криза в Європі в цілрму не тільки в Угорщині це по-перше. По-друге Україна багато чого не виконала до отримання безвізового режиму. Внутрішній паспорт на пластикові паспорти, біометричний паспорт закордонний теж провал. Ви так написали статтю ніби Україна не дістане безвізовий режим через Угорщину. Не треба займатися травлею.

Читайте також