Українці перетворюються на націю хамів

11
8

Побутове хамство останнім часом стало візитною карткою українського суспільства, що напряму пов'язано з психологічним напруженням у ньому, переконані українські експерти.

За допомогою грубості, часто немотивованої, багато хто проявляє страх, невпевненість у собі і завтрашньому дні.

"Людина грубіянить, попереджуючи можливу агресію від навколишнього світу, якої вона цілодобово боїться", - вважає соціальний психолог Олег Покальчук.
 
Слабкий соціальний контроль, низький рівень життя більшої частини українців і разом з тим все швидший її ритм – все це викликає агресію, додають психологи. Сьогодні особливо високого рівня агресія досягає у мегаполісах, де велика концентрація людей.
 
"Чим інтенсивніший ритм життя, тим менше сентиментальності", - пояснює Олександр Стражний, лікар-психотерапевт і автор книги "Український менталітет".
 
У той же час він уточнює, що хамство не є національною рисою українців. Мовляв, у будь-якій нації зустрічаються грубіяни. Однак у українців погані риси характеру частіше спливають на поверхню на фоні бідності і боротьби за виживання.
 
Особливо гостро хамський дух батьківщини багато співвітчизників відчувають, коли повертаються з довгих закордонних поїздок, зазначає видання.
 
Мандрівник і фотоблогер Олександр Чебан кожного разу спускається з небес на землю, коли зустрічається з кислими обличчями обслуговуючого персоналу в столичному аеропорту.
 
Груба і зухвала поведінка настільки ріже слух і око, що дехто називає ці якості українців серед причин еміграції з країни. Руслан Огороднік, який кілька років тому виїхав жити до Швеції, розповідає, що за весь цей час жодного разу не зіштовхнувся з прямим хамством, яке таке звичне в Україні.
 
"Навряд чи тут, в Швеції, живуть ангели, але чуйних і відкритих людей в загальній масі більше, ніж на батьківщині", - каже Руслан. 

Коментарі

О
Отак

Тю, Еллочко, з ваших думок ("продавщица без образования", "кто ты такая", "тупица какая то", "столы вытираешь") дуже добре вимальовується ваше ставлення до всіх, хто хоча б номінально посідає нижчий від вас суспільний щабель: зверхнє, пихате, зарозуміле, "я велика паня, а кто ты такая, столы вытираешь". Все пов'язане, починати треба з себе.

Е
Елла

особенно убивает.когда какая то официантка или продавщица без образования хамит.думаешь кто ты такая тупица какая то столы вытираешь

P
pfr

Я єден раз в Ужгороді на вокзалі у 6 рана у барі взяви-им кавиль і даяку ковбасу на сніданок. А поряд були якісь дві непевні "лічності", які там сиділи всю ніч і водку жрали. Кажуть: постережи нам торби, ми зараз прийдемо. А я взяв і посміхнувся у доброму настрої: "Ясно хлопці!" А вони: "О, чьо улибаєшся? Пєдік, чьо лі?" І примахалися, доки їм не дав 10 гривень на водку, щоб відчепилися.

P
pfr

ти, 111, на себе в дзеркало позирав?

Н
Нижньоворітець

тяжко посміхатися коли нема шо на стіл поставити... але коли сам посміхнешся і подякуєш комусь, то воно потім тобі повертається, перевірено:)))

11
1 1 1

а українці колись образовані боли??? Ким боли тим і лишилися і нічого тут ноаого не скажеш.

П
пожар

хамство - то лише инчака модель повідєнія і моралі. погана чи добра, покаже час. Будьте здорові, сильні, красиві, розумні, успішні. тоди вам навєрноє не нахамлять) P.S щястічка ушитким і здоровля) Шануйтеся русини і русинки)

Э
Эдик

У нас по улице пройтись чего стоит! Лица хмурые, угрюмые! каждый считает себя "пупом" земли. А хамство так и прет по всюду... магазины, авто ж\д станции, даже бары переполнены такими персонами! Печаль(

Читайте також