Українці підтримують відновлення декларування майна, особливо набутого під час війни

8
0

Громадяни розуміють важливість електронного декларування.

Понад пів року тому 25 тисяч українців підписали петицію до президента Володимира Зеленського про відновлення декларування чиновників. Президент петицію підтримав, але «віз і нині там». При цьому громадяни чітко розуміють потребу відновлення декларування статків державних службовців, навіть попри війну, пише очільник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін у статті для ZN.UA «91,7?% українців за відкриті декларації про «воєнні» доходи чиновників. Влада — проти».

За результатами соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова на замовленняZN.UA, 90,9?% українців вважають, що необхідно відновити публічне декларування статків державними службовцями. Лише 1,8?% опитаних сумніваються в цьому. З відповіддю не визначилися ледь за 7?%.

При цьому декларування статків, набутих чиновниками під час повномасштабної війни, підтримують 91, 7% українців.

Шабунін зазначив, що ставлення українців до повернення у вільний доступ декларацій чиновників також красномовне. На питання, чи повинна держава відновити публічний доступ до довоєнних декларацій державних службовців, «так» відповіли 88?% респондентів. Лише 2?% вважають це недоцільним. Ще 10?% українців вагаються.

Усі згадані у тексті дані — результати соціологічного опитування Центру Разумкова. Опитування на замовлення ZN.UA проводилося з 23 по 28 червня 2023 року методом face-to-face у 22 областях України та м. Києві. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також