Українці почали переїжджати з Польщі в інші країни

13
1

Відтік українців змусив владу країни звернутися до бізнесу і вказати на цю обставину.

Українці стали масово залишати Польщу і повертатися додому або переїжджати в інші країни. Про це пише Rzeczpospolita.

Відтік українців змусив владу країни звернутися до бізнесу і вказати на цю обставину.

Як розповіла виданню експертка з ринку праці в Польщі Ганна Судольська, багато українців, які приїхали до Польщі, так само, як і поляки, поїхали в Німеччину, де зарплати більші. Вона зазначила, що близько 70-80% українців, які почали працювати в готельному бізнесі країни, поїхали і, очевидно, не повернуться на роботу восени.

Найімовірніше, вони повернулися в Україну, поїхали в Німеччину або кудись ще на роботу, - сказала вона.

Зазначається, що масовий відтік робочої сили змусив владу країни звернутися до бізнесу з проханням створювати сприятливе середовище для того, щоб робоча сила залишалася в країні. Йдеться про зарплати та бонуси.

Кількість українців, які потрібні в різних галузях, продовжує зростати, сприяння їх утриманню стало пріоритетом, - пише газета.

Коментарі

ЦС
цо сі робі такєґо?

повернулися в Україну, поїхали в Німеччину або кудись ще на роботу ... а може вони до лісу пішли? Полька бавиться невігласа. Звичайно, оговталися, відгодувалися, досвіду набралися, трохи й англійської, німецької туристів обслуговуючи - і туди, де краще! Ви чого з ними контракти не підписували, щоб стримати хоча б на роки 2 роб.силу? Контракт такий підписав - працюй, не смикайся ті роки. Іншим ЕУ країнам сповіщати, щоб не наймпали за той час, як боржника. А так - по Кравчуку виходить

Читайте також