Українці Угорщини теж вшанували "чорнобильців"

7
0

У храмі Святого Флоріана Будайської греко-католицької єпархії відбулася панахида за жертвами катастрофи

У храмі Святого Флоріана Будайської греко-католицької єпархії відбулося богослужіння і панахида за жертвами Чорнобильської катастрофи.

У церковній церемонії взяли участь представники української громади, депутати місцевих самоврядувань українців Будапешта, Ваца, Комарома, Сейкешфегервара, голова Державного самоврядування українців Угорщини Ярослава Хортяні, посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач та посол Білорусі в Будапешті Альона Купчина.

У своїй промові отець Ласло Пушкаш відзначив, що чорнобильська трагедія - одна із найбільших катастроф людства, яка не повинна повторитися. "Молімося за душі усопших чорнобильців. Молімося за Україну", - проголосив священик.

Сьогодні ж у Центрі української культури та освіти угорської столиці відбувся вечір-реквієм, організований Державним самоврядуванням українців Угорщини та посольством України в Угорській Республіці. Його учасники згадали про події 21-річної давнини в Україні. Перед учасниками вечора виступив ліквідатор наслідків чорнобильської аварії, посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач. В Українському центрі розгорнуто фотовиставку про Чорнобиль.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також