Українці в Будапешті провели акцію "Звільніть Надію Савченко" (ФОТО)

6
11

28 вересня стартувала третя міжнародна акція на підтримку української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, яку понад рік утримують у СІЗО в Росії.

«Жодного єдиного формату немає – кожен, хто хоче, може зробити у своєму місті або в мережі те, що здається йому відповідним. Приєднуйтесь. Хештег # FreeSavchenko», – написав у Facebook один з адвокатів українки Ілля Новіков.

В рамках акції Державне самоврядування українців Угорщини провело у Будапешті навпроти Опери флешмоб на підтримку Надії Савченко.

Посольство України в Угорщині також приєдналося до акції на підтримку Надії Савченко. Наші дипломати спільно з українськими волонтерами Угорщини приєдналося до всього цивілізованого світу та провело флешмоб-акцію ?#‎FreeSavchenko? на площі Тараса Шевченка навпроти Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

До флешмобу долучились й українські туристи, які, перебуваючи в Будапешті, прийшли до пам'ятника Великому Кобзареві.

Долучилися до акції й учасники Будапештського марафону НАТО (він проходив в угорській столиці 27 вересня). До речі, саме українці здобули перше місце на цьому масовому заході.

Нагадаємо, що 22 вересня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Савченко. Справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко понад рік перебуває в СІЗО в Росії. Її, зокрема, звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік влітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, а згодом примусово переправили до Росії.

Mukachevo.net

Коментарі

М
Микола

Клоунада.Мадяриів нахрін не цікавить хто така савченко ,зараз скріз по новостям Сирія та мігранти Україна вже не цікавить нікого

З
ЗАКАРПАТЦУ

РЕСПЕКТ!!! только поправка......уже 70 лет маскали не замешивают себя с галицаями.

Z
Zoltan

Цильо: +100

ГВ
ганьба вору-брехуну яйценюку

ІНДЕКСвору ЯЙЦЕНЮКу всі обіцянки необхідно озвучувати тільки через детектор брехні,і за кожне брехливе обіцяння зразуж кулю в лоба Х У Й Л У-яйценюку!!!!!!

:
:))

Куда йде тупий свідомий хохол там за ним верби цвітуть. Ну і лошари...

Д
Добрый

Фотки вооще Агонь! На второй - босяк Беня Коломойский и ребёнок в коляске с мешком на голове. На третей - группа спортсменов в трико и шортах. Порадовал дрищ в трико по центру - радужный пиздодуй! На четвёртой - для массовости пристоились к какому то забегу мадьярских аленей! Чёт ржу!!!!!

Д
добре

же сеси дебили памнятник Шевченкови у жовто-голубий не покрасили.Клоуни на усьо способнийе.

Ц
Цильо

Стуіт у Пешті памнятник кобзарьови нико го не кыват. А у нас тоты великі укры чиюй цивілізациі 20 тис.году, котрі фурт розказуют які они восококултурні і які мацкалі тай мадяри азіяты, мінімум єден рас у годі мадярські памнятникы тай таблы ламнют тай поливают фарбов.

С
Славік

Ще до сьогоднішнього дня не зрозуміло яким чином вона попала в полон?версій є 100...

Д
Друг

Тів скотині мош 25 років сміло дати

Н
Неймар

Цими дурнями всюди повно...

Читайте також