Українці віддали 2 мільйони за комфорт прокурорів

3
0

У поточному році Генпрокуратура під час оновлення автопарку придбала автомобілі не базової, і навіть не середньої комплектації, а преміум, за що українці переплатили близько 2 мільйонів гривень.

 

Як з'ясували журналісти програми "Територія обману", у 2012 році закупили 25 автомобілів "Тойота Королла" на суму 4,5 млн грн., 11 "Тойот Камрі" за 4,86 млн грн та один міроавтобус, теж "Тойота" за 330 990 грн.
 
Так, згідно з даними на сайтах офіційних, "Королли" купили середньої комплектації. А от за "Камрі", навіть за преміум комплектації переплатили, десь по 1300 зелених на кожній.
 
У базовій комплектації "Камрі" з коробкою-автоматом коштує 34 тисячі доларів. Генпрокуратура ж придбала їх по 55 тисяч. За цю суму службовці отримали потужний двигун об'ємом 3,5 літра, який, до речі на столичних вулицях навіть немає де розкрутити на повну потужність. Також у комплектацію входить салон, обтягнутий перфорованою шкірою, підігрів задніх сидінь, електропривід цих же сидінь, тризонний клімат-контроль, та надсучасна навігаційна система.
 
За усі ці блага та їзду "з вітерцем" прокурори переплатили народними грошима по 21 тисячі доларів на одній машині, або майже 2 мільйони гривень з усіх 11 штук.
 
Варто зазначити, що заправити одну таку "ластівку" на 3-4 дні коштує близько 800 гривень, що майже дорівнює мінімальній пенсії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також