Українці знову зможуть брати кредити у валюті

9
0

Мораторій на видачу кредитів фізособам у іноземній валюті закінчився в Україні 1 січня. При цьому, за словами директора департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергія Круглика, масове валютне кредитування в Україні не відновиться найближчим часом.

"Враховуючи, що це дуже важливе питання, під час свят голова, як і його заступники, будуть працювати. Буде спеціальне засідання правління з даного питання. Буде розроблено спеціальне положення, спеціальний інструментарій для комерційних банків для вирішення цього питання", - сказав представник Нацбанку .

У свою чергу радник голови правління Укргазбанку Олександр Охріменко заявив, що комерційні банки зараз могли б видавати валютні кредити за низькими ставками, нижче 10% річних. При цьому, за словами фінансового експерта Володимира Ланового, в разі відновлення валютного кредитування необхідно надати позичальникам право повертати банку кредит у гривнях, причому за тим курсом, який був зафіксований на момент укладання договору.

Як відомо, своєю постановою у листопаді 2008 року Нацбанк ввів мораторій на період до 1 січня 2011 року на кредитування фізосіб в іноземній валюті. Пізніше, в червні 2009 року, відповідне положення також було закріплено у прийнятому Верховною Радою Законі "Про заходи щодо подолання наслідків фінансової кризи в Україну", повідомляє Мінпрому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також