Українцям стане легше перетинати угорський кордон

3
0

Завтра в Ужгороді відбудеться робоча зустріч міністра закордонних справ України Арсенія Яценюка з міністром закордонних справ Угорської Республіки Кінгою Генц

Як повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України, в рамках зустрічі заплановано підписання міжурядової Угоди про правила місцевого прикордонного руху. Укладення цього документа з Угорщиною – першою серед сусідніх країн ЄС, є особливо важливим у контексті приєднання цієї країни з 1 січня 2008 року до Шенгенської зони.

Положеннями Угоди передбачається безвізове здійснення руху через спільний кордон громадянами України та Угорщини, які проживають у прикордонній зоні (50 км. Від кордону) на підставі дозволів на спрощений перетин кордону і перебування в прикордонній зоні держави іншої Договірної Сторони. Ці дозволи видаватимуться консульствами сторін на строк до 5 років, передає «УНІАН».

Керівники зовнішньополітичних відомств двох країн також розглянуть широке коло питань розвитку українсько-угорських відносин у політичній, економічній і гуманітарній сферах, регіональної і трансграничної співпраці, взаємодії у рамках реалізації Україною цілей європейської і євроатлантичної інтеграції.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також