Українців приваблює нерухомість в Угорщині

3
1

бо з 1 січня вона дасть право вільно пересуватися в Шенгенській зоні

Нерухомість у прикордонній з Україною Саболч-Сатмар-Березькій області Угорщини приваблює українців, оскільки з 1 січня 2008 року володіння цієї власності надасть право вільно пересуватися у межах Шенгенської зони.


Зарубіжні громадяни торік у прикордонній з Україною, Словаччиною та Румунією Саболч-Сатмар-Березькій області Угорщини придбали 83 об`єкти нерухомості, в основному житлові будинки і квартири. За повідомленням Північно-низинної регіональної адміністративної служби Угорщини, у 2006 році найбільше дозволів на придбання житла надано громадянам України (37 осіб) та Румунії (35 осіб).

Фахівці пояснюють зростання інтересу громадян України до нерухомості в Угорщині тим, що Угорщина є країною Євросоюзу, а з 1 січня 2008 року увійде до Шенгенської зони. Наявність житла й дозволу на проживання в Угорщині дозволятиме, крім усього, вільно пересуватися у межах Шенгенської зони, а їх власникам - користуватися перевагами цієї спільноти. Покупцями житла у прикордонній зоні Угорщини є, зокрема, етнічні угорці, які переселилися з метою постійного проживання в цій країні, бізнесмени, власники і працівники підприємств з українською часткою інвестицій.

За інформацією керівника Північно-низинної регіональної адміністративної служби Угорщини Едіт Керекеш, громадяни України й нині виявляють значну зацікавленість до купівлі житла. За дев`ять місяців цього року з 51 дозволу на придбання житла 31 - видано громадянам України, 5 - китайцям, 4 - румунам, 3 - ізраїльтянам, по 2 - американцям і німцям, а також по одному - британцю, люксембуржцю, росіянину та кенійцю. Порівняно з минулим роком кількість румун, які бажають придбати житло, значно скоротилaся, бо Румунія з 1 січня 2007 року стала членом Євросоюзу, пояснила керівник угорської адміністративної служби.

 

Коментарі

А
Анонім

Та можновладці Ужгородськоі меріі.

Читайте також