Укрзалізниця будує євроколію між Чопом та Ужгородом (ФОТО)

522 2

Роботи планують завершити до кінця року. Євроколія дасть змогу запустити нові пасажирські маршрути та розширити можливості для вантажоперевезень.

Між Чопом та Ужгородом триває будівництво євроколії. Зараз Укрзалізниця перекладає широку колію, вирівнюючи її на перегоні Струмківка – Чоп, де в подальшому також паралельно буде укладена євроколія.

Вже перекладено 3,5 км колій з 8,3 км необхідних. Роботи планують завершити вже цього року. Крім того, відремонтовано міст і триває оновлення відповідних комунікацій, – розповідають в Укрзалізниці.

«Пасажири та перевізники вантажів наступного року вже відчують на собі його ефект. Адже це нові зручні пасажирські маршрути та ще більші логістичні можливості для вантажоперевезень», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Після реалізації проєкту, між Ужгородом та Чопом будуть функціонувати дві паралельні колії: широка – 1520 мм та євроколія – 1435 мм.


Коментарі

МХ
митник хабарник

Tsyka all puzdyat! Vorovali 100 percent

ПЗ
пішта-штрекарь з геевців

то Брехня...-в мене лічно-там Дача з 1993р-і ще До Того-там ПроХОДИЛа ж\дор Колія ЕВРОПейська..там Давно!десь в2016-17 ДеМОНТУВАЛИ Ту ЄВРОП Ж\Дор Колію -Спочатку коло ж\д Остановки ДАЧНА...а Потім До Тейглаша і Далі-Дю станціі СЮРТЕ і до Ужгорода-РозоКРАЛИ і ПРОДАЛИ у МеталоЛОМ -Самі ЗАЛІЗНИЧНИКИ..-і НаБИЛИ"по ЄВРОПейські" Собі КАРМАНИ свої Грошимал

Читайте також