Укрзалізниця обговорить цього тижня дату запуску інтерсіті "Мукачево-Будапешт"

11
4

Можливо, дату запуску запланують у новий графік руху пасажирських поїздів 2018/2019, який почне діяти з 9 грудня.

Узгодити довгоочікувану дату запуску мають на рівні "Укрзалізниці" і угорської залізничної компанії MAV-START nemzetkozi utazasok цього тижня у пятницю, 30 листопада, про це повідомили ЦТС повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

У повідомленні Мінінфраструктури зазначають, що "Укрзалізниця" проаодить заходи по впровадженню курсуання цього потягу, сполученням Будапешт-Захонь-Чоп-Мукачево рухомим складом ЗАТ МАВ-Штарт колією 1435 мм.

Також, стало відомо, що пробний заїзд, про який писало Mukachevo.net, виявився вдалим і всіх задовольнив. Результати відповідають запланованим вимогам.

Але, за словами заступника міністра інфрастурктури України Віктора Довганя, це не означає, що поїзд Будапешт-Мукачево може бути запущений вже в грудні. Все має вирішитись на зустрічі українських і угорських залізничників.

Нещодавно "Укрзалізниця" повідомляла, що не може назвати точної дати запуску потягу.

Нагадаємо, раніше потяг сполученням Мукачево-Будапешт обіцяли відкрити ще наприкінці літа. Для цього за 500 метрів від залізничного вокзалу в Мукачеві облаштували спеціальну платформу з євроколією.


Згодом, запуск потягу, за словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, перенесли на кінець року. Принаймні він мав таку надію.

Коментарі

J
joska

Обіцянка цяцянкаа дурному радість!

B
betonus

Уже котрий рік все узгоджують та узгоджують, як зробити щось доброго для народу, так процес іде дуже туго.

Р
ренгенолог

він 76 мінут буде їхати з мукачева до чопа. як і електричка

Х
Ханига

А Васька слушает да ест... Наша пісня гарна й нова починаймо її знову... Купу присказок можна знайти для новини "Поїзд Мукачево-Будапешт". Вони вже і у грудні не запустять, а обіцяли більше року тому...

Читайте також