Укрзалізниця пояснила, чому мало білетів на потяг "Київ-Ужгород"

97
10

За попередньою інформацією проблема в тому, що попит на квитки перевищив пропозицію. А все через те, що вже останні 25 років не приділялась пильна увага пасажирським перевезенням.

Нагадаємо, раніше Мukachevo.net писало про те, що українцям важко купити квитки на потяг за напрямком "Київ-Ужгород".

Як зазначив керівник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування "Укрзалізниці" Олександр Красноштан, наразі мобілізовані всі вагони для перевезення людей.

Красноштан пояснює, через невиконання норми законодавства ціни на квитки встановлюються нижче собівартості, а різниця повинна компенсуватися з держбюджету.

Через це квитки занадто дешеві, а попит на них перевищує пропозицію, пише РБК-Україна.

Укрзалізниця жаліється, що перевезення пасажирів збиткові: 6,4 млрд гривень збитків,  0,6 млрд прибутків, і то лише завдяки міжнародним повідомленням.

Коментарі

Ч
Что?

600 грн. это мало? И то в лучшем случаи. Если получаеться ухватить билет, то только купе. На плацкарт вообще не возможно взять билет. В поездах только купейные вагоны и люксы, а студентам скидки дают только на плацкарт. Отличный развод, как бы они заботятся об студентах давая им скидки на плацкарт, но при этом все поезда с плацкартном забирают.

Л
лохотрон

Любий малий бізнесмен може прикинути: кілько треба КРАСТИ на пасажирських перевезеннях, щоб на білетах був збиток майже 7 мільярдів і це при тому, що середня ціна квитка з Ужгорода на Киів біля 600 грн, за 20 євро мож купити заранє квитки на літак між столицями в Європі і ім вигідно, там збитків не має. А тут уже 27 років крадуть безбожно і все вірають на бюджет, тому так і живемо і молодь вся втікає за кордон. Правда, комусь ці вкрадені гроші в кармани таки осідають.

Т
Троцкій

Білети дешеві, народ катається. І це добре.

(
(•_•)

Треба повернути медоти державотвореня « Сталiна», ось, тодi I буде порядок !!! Але хохли завжди були лохами та тупими рабами !

.
.!.

"А все через те, що вже останні 25 років не приділялась пильна увага пасажирським перевезенням." та як не приділяється увага? планують же з росією залізничне і транспортне сполучення припинити все, як кажуть, для людей (а порох свої шоколадні фабрики в росії і не планує закривати)

В
Вагон

Брехач,треба би му у писок плюнути.Журналісти вже фільми показують про білетну мафію.Вагони полупусті,а білета не дістати.Вокзал построїли в Ужгороді,то не добре.А привели дурного поляка-рокера на главу Укрзалізниці з окладом в міліон,то нормально!

А
Андрій

Брехня повна, законодавство їм начебто заважає... Квитків вдень з вогнем не знайдеш. І не лише на Ужгород (що правда) , а і на Львів із центру України та назворот. Бескидський тунель помпезно відкрили ще у травні, а жодного нового поїзда на Закарпаття нема. Із Дніпра добратися у Мукачево - за це зірку Героя давати треба.

Н
Ніна

Ой, на цей поїзд взагалі не можна взяти білетів-то ще немає , і зразу ж вже немає Взагалі, складно з білетами на захід . Звичайно що діє білетна мафія . Такого не повинно бути у цивілізованому суспільстві

Я
я

Вчера только гражданин США Омелян говорил, что можно отменять поезд на Москву, и никаких убытков не будет. А вы заявляете, что "перевезення пасажирів збиткові: 6,4 млрд гривень збитків, 0,6 млрд прибутків, і то лише завдяки міжнародним повідомленням." Пахнет Рукой Кремля!

УЗ
усьо збиткове

кого не зазвідай, любого бізнесмена, у него все збиткове, маршрутки збиткові, і то при тому що зарплати африканські, кось ту дуже бреше,ЖД то вообще сплошна корупція, построїли вокзал у Чопі, нашто тот памятник корупції, і на додачу Ужгородський вокзал, 30-40 пасажиру в динь, а вокзал на тисячі.

Читайте також