УКУ започаткував стипендіальний фонд на честь полеглого захисника із Закарпаття Миколи Гаєвого

1205

Український католицький університет започаткував стипендіальний фонд на честь полеглого на війні закарпатця, випускника Гуманітарного факультету Миколи Гаєвого.

Як повідомили на сайті УКУ, в пам’ять про свого випускника та аспіранта, Український католицький університет започаткував сталий стипендіальний фонд (ендавмент).

Стипендія ім. Гаєвого буде покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку. Ціль – зібрати 100 тисяч доларів, щоби надавати стипендійну підтримку студентам щороку. Скласти пожертву на стипендійний фонд імені Миколи Гаєвого ви можете за посиланням.

Ужгородець Микола Гаєвой навчався на аспірантури Українського католицького університету. На початку повномасштабного вторгнення Росії Микола взяв академічну відпустку і добровільно вступив до лав Збройних Сил України 24 лютого 2022 року. Воював на різних напрямках.

27 серпня 2024 року, захищаючи Україну в складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, Микола Гаєвой загинув. Поховали захисника 4 вересня на Пагорбі Слави в Ужгороді.

У всіх, хто знав Миколу Гаєвого, залишились дуже теплі спогади про нього. І не лише у його друзів та знайомих, а й у викладачів. Друзі згадують, що Микола Гаєвой був дуже товариським, завжди усміхався і мав витончене почуття гумору.


Коментарі

Читайте також