Улюбленці публіки: 5 найпопулярніших жанрів мобільних ігор

12
0

Результати дослідження мобільних ігор показують, що понад два мільярди геймерів віддають перевагу саме іграм з мобільних пристроїв. У сучасному світі, де користувач більшу частину часу проводить на ходу, це й не дивно.

Цікаву інформацію про мобільні ігри можна почитати на https://vokigames.com/, а ми розповімо про п'ять найпопулярніших жанрів.

MOBA

Залучає одночасно близько десятка гравців в один захоплюючий процес - розбити базу суперника за всяку ціну! Всім учасникам видається одна карта, на якій розміщуються об'єкти для руйнування.

Тактика грає не останню роль, оскільки правильний набір персонажів сприяє оволодінню відразу багатьма вміннями.

MMORPG

Поєднана рольова гра з багатокористувацькою в онлайн режимі дає безліч варіантів для ведення персонажа. Ним можна грати окремо або об'єднуватися в боротьбі з босами. У числі таких WORLD OF WARCRAFT, THE ELDER SCROLLS ONLINE, BLACK DESERT. Починаючи гру зі статусу новачка, шляхом вбивства і збирання, можна підвищувати ранг, а також знаходити однодумців, спілкуючись в чаті.

Battle Royale

Одним з найяскравіших прикладів є PUBG, коли на карті з'являється маса персонажів з єдиною метою - вижити. Спочатку може видаватися мінімальний комплект спорядження або взагалі без такого. Просуваючись по карті, геймер підбирає або забирає амуніцію, зброю та інші артефакти, щоб вижити в світі протистоянь. Як правило, залишається тільки один, найсміливіший і досвідчений.

Карточні ігри

Геймерам відомі і під такою назвою, як TCG. Завдання гравця - зібрати колоду сильних героїв, які битимуться проти суперника. Найвідоміша в такому жанрі - Hearthstone. Нових персонажів можна отримати через перемоги, злиття слабких персів або купівлею нових карт. Для перемоги потрібні стратегія і тонкий розрахунок кожного ходу.

Головоломки

Метою таких ігор, як правило, вважається досягнення певного рівня. Для цього існує багато ігор: наприклад, в Cut the rope потрібно правильно розрізати нитки, що з'єднують предмети, а в Angry Birds грамотно розрахувати удар по траєкторії.

Найвідоміший жанр - «три в ряд» вимагає зібрати однакові фігури, цифри, знаки і багато іншого, отримавши за це бонуси.

Багато розробників вдаються до комбінування декількох жанрів в один, поєднуючи «три в ряд» з RPG та іншими. Тим часом, перше місце займають китайські розробки в стилі MMORPG і гіпер-казуалки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також