Уміння творити прекрасне (ФОТО)

11
0

Напередодні нового навчального року на центральній площі міста освітяни району представили свою традиційну виставку, яка символізує багатство та щедроти природи. З кожним роком вона стає цікавішою та видовищною. І це й не дивно.

Ну скажіть бо, хто ще зможе із нічого зробити щось, як не любі наші педагоги та їх вихованці? Тим паче,  якщо це стосується того, де можна проявити свою фантазію і творити, творити, творити…Ось пелюстки квітів вимальовують полотняні шедеври, зернові культури виписують мозаїки, коріння дерев перетворюється в казкових героїв…  Саме так в умілих руках вихованців шкіл та дошкільних закладів, під майстерним керівництвом їх наставників, відтворено те, чим багата наша рідна земля.

З неабияким захопленням виставку оглянули керівники районної та міської влади, структурних підрозділів  -  голова РДА М.І.Шелевер, в.о. голови районної ради В.В.Михалчич, міський голова І.І.Ковач, перший  заступник РДА І.В.Бринзяник, заступники - О.Ю.Продан, М.М.Цірик, І.В.Дьолог, в.о. начальника відділу освіти РДА М.І.Довжанин, начальник Тячівського РВ УМВС М.Ф.Немеш, начальник Тячівського ГУ МНС Ф.Ф.Немеш та ін.

На розсуд поціновувачів прекрасного було представлено надзвичайно цікаві композиції, в яких автори проявили себе справжніми талановитими  флористами-дизайнерами. А це і дивовижний колорит вишивки, панно, виробів із дерева, бісеру, тощо, в яких  зображено сюжети із життя сучасності та минувшини, відтворено любов до рідного краю та отчого дому, віру в прекрасне майбутнє нашого народу тощо. По особливому шанобливо учасники виставки відобразили величну дату –19 річницю Незалежності України, цінності національної самобутності. Чітко вирізнилась увага важливій тематиці державності та патріотизму у композиціях з національною символікою – Прапором, Гербом, вишиванкою, українським вінком, макетом садиби тощо. Національна тематика тісно пов’язана з духовністю у експонатах, де були представлені написи святої молитви та біблійні персонажі.

Переможцями виставки стали такі ЗОШ: Дубівська, Бедевлянська - І місце, Буштинська гімназія, Краснянська, Нижньоапшанська, Руськополівська – ІІ місце, Тячівскі №1, №2, Округлянська І-ІІ, Новоселицька І-ІІІ, Калинівська,  Устьчорнянська, Вільхівська та ряд ДНЗ – ІІІ місце. Варто зазначити, що крім композицій з дарами природи, кожна школа намагалася представити і свої таланти. І вони у нас справді є, в чому була можливість переконатися на власні очі.  Це - прекрасно!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також