Унікальні фотографії концтабору Освенцима від закарпатки Лілі Якоб (ФОТО)

53
10

Фотографії були зроблені невідомим німецьким фотографом, а у закарпатки вони опинилися випадково – після знахідки альбому в концтаборі.

Закарпатка Лілі Джейкоб (до еміграції Якоб) знайшла альбом під час свого перебування у концлагері Дора-Міттельбау де вона перебувала в останні дні Другої світової війни.

Сама ж жінка має дуже трагічну історію із тих часів.

Їй дивом вдалося врятуватися, а от її батьки та брати загинули в Освенцимі. Альбом вона забрала лише після того, як побачила на світлинах своїх двох братів – 8 річного Ізраеля та 10-річного Зелика. А знайшла його випадково коли шукала собі одежу в барачних шафах.

Після війни жінка повернулася на Закарпаття, а потім разом із чоловіком емігрувала до Сполучених Штатів Америки.

Інформація про альбом поширилася і Лілі Джейкоб з радістю приймала у себе вдома гостей, які намагалися знайти на світлинах своїх рідних. Хто знаходив, то міг забрати фотографію собі.

У 1980 році Лілі Джейкоб передала альбом на зберігання у Меморіальний комплекс історії Голокосту.


 

Нагадаємо, що Mukachevo.net писало про відому закарпатку Лілі Якоб у більш розширеному матеріалі.

Коментарі

У
Україна

В деякі країни світу жидів не пускають на поріг. Об'єднані Арабські Емірати , наприклад , їх бачити і чути не хотять . Рівень життя - КОСМІЧНИЙ !!! Щодо "землі бітованої" - немає там тієї "обітованості" . Срач і небезпека . Їхній срам , в Умані на їхній Новий рік, терплять наші громадяни із-за грошей .... і тільки . Свині приїхали , загадили , поїхали . Люди з того бардака живуть . Інакше , ті клоуни , востаннє б були там . Систематичні військові конфлікти йдуть від часу анексії Палестини . І якби не США , то їх вже б змели . Історія складна . Історію не обманеш. Навіть вони не можуть її обхитрити. За все прийде розплата.

Д
Доктор

Мадяри своїх жидів відправили в Освенцім.

ДЛ
Добра людина

Шо би не говорили ,а жиди виглядають огидно.

НИ
не ИУДА

Я теперь понимаю Адольфа Алоизовича... Мало...

М
Макс

То я то знаю, що вони мене вважають за худобу (гой), але вони теж люди і мені їх шкода.

ДМ
до макса

за себе переживай нас тут нищать медициною транзитом газа і екологією а вони себе прекрасно почувають на землі обітованій

М
Макс

Я переживаю за сучасних євреїв. Їх, бідних знову хочуть травити, вбивати, знищити масово. Передчуття нової катастрофи. Чому їм так завжди не везе? Колись моя баба казала, що вона сховала цілу сімйю коли лютували німці. Я теж сховаю, коли буде чергова люта ненависть.

ПР
пан Ростислав

Бунков ти повний бовдур і нацист.

Б
Бунков

Придурку маскальський то їх Шухевичі з Бандерами в газових камерах потровили ? У вашей стране жили нкаведисти котрі людей просто так розстрілюіали . І таких мразів више криші у " вашей стране " . Чого один " голодомор " стоїть ....

Q
Q

Ну эти нацисты полные твари поэтому никаких Бандер Шухевичей и прочей гниды мы в нашей стране не потерпим.

Читайте також