Уряд Азарова пропонує карати подвійне громадянство за окремим законом

10
28

Кабінет Міністрів вніс до Верховної ради законопроект, який покликаний заповнити прогалини у питаннях набуття та втрати громадянства України.

1 лютого уряд схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства». Наразі нормативний документ за підписом прем’єр-міністра знаходиться у Верховній раді.

На Грушевсього пояснюють, що законопроект спрямований на реалізацію вимоги Конституції України щодо єдиного громадянства (стаття 4) шляхом запобігання та скорочення випадків подвійного громадянства.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про громадянство України», прийняття яких начебто суттєво зменшить кількість випадків подвійного громадянства. Зокрема, йдеться про запровадження штрафів від 10 до 100 неоподаткованих мінімумів.

Крім того,  законопроектом передбачається внести зміни до низки законів України в частині встановлення обмежень для осіб, які є громадянами України і одночасно перебувають у громадянстві іншої держави. 

Зауважимо, що у 2011 році тема подвійного громадянства постійно піднімалася на Закарпатті, зокрема щодо видачі так званих «зелених паспортів» етнічним угорцям. Двома іншими регіонами з потенційними ризиками в цьому питання є також Буковина та Крим.

 

Більше про проблему читайте в розлогій аналітичній статті Олександра Поповича «З Будапешта до Закарпаття – лабіринтами подвійного громадянства».

 
З текстом законопроекту можна ознайомитися на сайті Верховної ради за посиланням http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=42418

Коментарі

P
pisto

Dlya vsich ukrajinskich patriotiv avagy nazistiv vse so ne Ukrajinsyke to pohane ,magyariv hanyajuty iz svojeji batykivschini,svabi sami pisli, prijde chas i ukrajinzi piduty zvidkilya prijsli .zakarpatya stalo UKRAJINOJU PISLYA 1945 roku, 1000 rokiv bulo magyarschinoj,

U
uno

для Supporter- без зміни в конституції то фількина грамота яка ніколи не зможе працювати багато буде колізій в законах. я за подвійне громадянство, з українським чуство неповноцінності

S
Supporter

2Ілди: А кроме банальной зависти чем плохо двойное гражданство? Сосед вернул себе венгерское гражданство, которое Советы у него отобрали, но как не был сепаратистом, так и не стал. Переезжать в Венгрию не собирается, всю жизнь прожил на Закарпатье, тут у него родина. 2uno: Азаров только Законопроект подал, Рада должна его рассмотреть и завернуть, таких проектов есть несколько, в том числе и от %%%%%а Ляшка. Азаровский законопрект Конституцию менять не собирается. А запрета на двойное гражданство на Украине нет.

U
uno

Простим указом кабмін нічого не зробить вони не законодавчий орган, для змін у конституції треба 300 голосів, в парламенті вони в цьому скликані не зберуть а в наступному навіть 226 не буде. Якщо людину поставлять перед вибором, то вона вибере інше громадянство а не українське, ті хто отримають інше громадянство це дієздатні люди які в більш ліберальних державах краще зможуть вести бізнес ніж в нашій державі. Приклад: в Закарпатті більше 4000 каміонів, та постійна проблема з дозволами, новий каміон дорогий практично в 2 раза ніж ЄС. Ці перевізники перереєструються в Угорщині і почнуть працювати без хабарів, дешевші машини, постійно наявні дозвола – а Україна- Закарпаття втратить одну з пріоритетних галузів економіки. І це лише 1 приклад. Таких дуже багато.

Б
Бийло

дірек діла Ілди :Перед тим як тоту гузицю подмоти її щи треба дотягди до ванни так бо ти хребет не ускочив. видко тів Ілді дуже кортить ото попробовати- пробуй на здоровля лем пак не реви шом дурна бола . Анця шо пельмені робить у Філіпа най ти рокаже яка то доба Італія з мадярщинов

Я
як

ВАСЯ підтримую ВАС на всі 100% Маючи 2 вищі, я теж за нагоди відречуся від України. Бо отримувати тут за місяць 100Євро , а за кордоном 1000Є є велика різниця. Будувати майбутнє тут на 100Є НЕ РЕАЛЬНО!!! А за кордоном і кредит можна взяти, і планувати майбутнє. ДЛЯ ІЛДИ Ви напевно заздрите людям, що мають можливість зробити подвійне.

В
Вася

А щодо Азарова думаю йому варто вже піти на пенсію..!!!! чому ми Закарпатці можемо вільно говорити на кількох мовах..а він одну неможе вивчити.....Коля..твій час прийшов...

В
Вася

Приймаю громадянство Угорщини і відрікаюсь від України..це не держава всі ми прекрасно знаємо хто керує Закарпаттям...як працюють в нас суди, прокуратура і інші інстанції..якщо є можливість треба звідси просто бігти..а той хто говорить що там гузиці підтирають то краще там ніж тут жити на одну зарплату...і по друге ми закарпатці не є українцями ми є підкарпатські русини..почитайте історію

І
Ілди

У мадьярщині і італії копатися у навозі і чужі сраки підтирати зароблянці спроможні, а як сюди повертаються - так всі панство! Не треба Україні подвійного громадянства! В Україні - має бути українське. Кому треба паспорт Угорщини - будь-ласка, приймате угорське підданство і відрікайтесь від України. Але не намагайтеся сидіти на двох стільцях, чи бігати за двома зайцями.

S
Supporter

2ture: Вы действительно считаете, что Венгрия со своими 150 тясч закарпатскими венграми может давить на Украину? Даже если всем выдаст по два венгерских паспорта, это всё равно будет меньше 1% населения. Или Вы настолько кровожадных венгров боитесь? :) Я вижу, как венгры подерживают "своих" заграницей, всем бы так заботится о своих, и наличие или отсутсвие паспорта тоже роли не играет. Вы вообще не понимаете венгерскую политику, которая направлена на то, что "заграничные венгры" жили там где живут, и даже натурализация венгров направлена не на то, чтобы они переезжали в Венгрию. Да, я не понимаю, почему двойное гражданство - это так опасно. В Сербии в полиции работают двойные граждане, в Румынии - судьи могут иметь двойное гражданство, а в Прибалтике даже президенты были с двумя гражданствами, и ничего.

T
ture

Free peoples Давайте вирішимо його способом входження в Євросоюз, тоді зникнуть кордони і питання громадянства не буде актуальним. Нажаль це не вірне твердження, це питання нікуди не зникне, хороший приклад є з нашими сусідами - хоч Словаччина та Угорщина являються членами Євросоюзу, однак Угорщині це не заважає роздавати словацьким угорцям угорське громадянство. Тому Євросоюз на не допоможе, Україна самостійно повинна вирішувати це питання.

FP
Free peoples

факт, що питання назріло. Давайте вирішимо його способом входження в Євросоюз, тоді зникнуть кордони і питання громадянства не буде актуальним.(звичайно, це питання влади) і адекватного президента- не руського, не білоруса, не з/к (IMHO)........

T
ture

Звертаюся до всіх великих прихильників подвійного громадянства, не говоріть дурниць. Всім і так добре відомо для чого інші держави роздають власні паспорти нашим людям. Це є міжнародною політикою, і хорошим аргументом, з часом, впливати та тиснути на нашу державу, рекомендуючи свої ініціативи з "розвитку" тих регіонів, де роздаються паспорти цих країн. І якщо мені хтось скаже, що країни турбуються про своїх етнічних представників в Україні, то не будьте наївними! Як відомо, отримати угорський паспорт тепер може не тільки етнічний угорець а той самий словак, румун чи українець. Як би ці країни і справді так сильно піклувались про долю своїх людей, то вони б створювали нові робочі місця у своїх країнах та запрошували людей переїжати до них працювати та жити там на завжди. А так ситуація з подвійним громадянством є на руку тільки державам, які хочуть через різні шляхи впливати на нас, тому, я вважаю правильним, що Україна почала займатися даним питанням.

П
Пересічний

Як уже все добре, і пенсії підняли, і безробіття немає, українська економика працює ліпше всіх, і прийшов час взятися за подвійних громадян! Добре пише пан QQ, наявність ще одного громадянства не змінює права і обов"язки громадянина України, і Конституція теж каже, що всі рівні. І це відноситься і до адміністративних посад, і до голосування на виборах. І ще дуже цікаво, що буде в новій Конституції написано про громадянство? Янукович же був великим підтримувачем ідеї подвійного громадянства. Може, чей законопроект і буде останньою краплею, і Азарова виженуть в відставку? А Ви, шановна Катрин - читайте Констітуцію, і поважайте і її, і співгромадян!

Б
Бийло

Біля 7 мільйонів по заробітках і не думають як повертатись бо нема куди - нема того стимулу .Як буде ситуація така як у мадяр - коли пологовий будинок 4 поверхи забитий на 3 поверхи циганками а 4 поверх то усе наші жони а мадярьки майже не народжують .Тоді може візьмуться за розум но буде піздно...............

Д
Ден

ДЛЯ КАТРІН Нісенітниці говорите Ви!!! Прочитайте інформацію про округ,що запропонували угорці уважніше!!!! А потім дискутуйте тут на дану тему."Хто володіє інформацією-той володіє світом!" Вам ніхто не пропонує брати угорське громадянство. А за інших ви не маєте права розписуватися!!! Тож, будьте мудрими у своїх висловлюваннях ,оскільки більшість думає не так як ви!!! І правильно було підмічено нижче,що була би нормальна країна-ніхто б про подвійне громадянство і не думав....

Д
Ден

Так! Звісно! Наказувати збираються з подвійним громадянством! І чому лише штраф??? Давайте всіх з подвійним громадянством з України виселяти!!!Хотілося б побачити,що залишиться з тої України тоді??? І ще при такій демографічній кризі. А якщо прийдеться вибирати між громадянством,то звісно, що вибір буде не в бік України. І всі хто працює за межами України ,і збирає документи на громадянство, в тій чи іншій країні, залишаться там назавжди + закарпатські угорці з паспортами виїдуть,то Кабміну прийдеться туго,щоб придумати якийсь новий Законопроект, щоб бодай якось повернути назад українців. Але вже буде пізно!!!!

U
uno

на всіх політ фронтах QQ трепле всіх, заводить дискусію у форматі яка потрібна йому. ніхто не думав про те, що QQ і є політтехнолог? грає дуже в цікавому форматі інтересно що буде під кінець віборів

В
Вася

А ти гуцул йди корови і барани попасуй там паспорт нетреба.....

В
Вася

Катрін тобі треба лічитися

Ю
Юрій

відкиньте емоції і заздрість - ніякого негативу подвійне громадянство нікому не несе. Якісь зміни адм.тер. устрою ніхто з них не ініціюватиме. Користуючись перевагами, люди зобовязані дотримуватись законів обох країн. попустіться і займіться ЖКГ!

ДГ
Двойной гражданин

пусть создадут такую страну,чтобы не хотелось иметь двойное гражданство!

Б
Бийло

Якщо будуть саджати то 90 відсотків прокурорів та суддів Закарпаттья бо вони вже отримали або чекають з дня на день утлевел то може вони себе самі накажуть? Або то буде геноцид мадяр на Закарпатті? Якщо та поправка пройде до виборів то шансів отримати голоси нульові - уже раз збрехали коли обіцяли за "йоні ковача" голосувати взамін на інші преференції Тому братія мадяре не станьте на граблі ЕЦу ще раз

Г
гуцул

повністю підтримую Katrin.

Q
QQ

Katrin- почитайте конституцію України про обмеження прав людини, почитайте договір 1975 року який був укладений в Гельсінкі, почитайте європейську хартію про най меншини ітд...стосовно окремого угорського округу- і ви не починайте викручувати факти там річ йшла про інше а в змі потрапило теж шнше..

K
Katrin

Шо за нісенітниці ви несете QQ? Ущімлення чого? прав? Коли угорці вимагають перетворити закарпаття на свій округ - це вже тривожний сигнал. А за подвійне громадянсьво треба наказувати, але не саджати... Треба позбавити таких людей права голосу на виборах всіх рівнів. Угорський паспорт? - голосуйте в Угорзщині, словацький -у Словаччині, російський - у Росії, і т.д. А також позбавити таких людей всіх пільг за житлово-комунальні послуги, пенсійні надбавки і т.д. Вот тоді буде правильно. Наявність паспорту - де-факто, громадянство іншої країни. Тому Україна не зобовязана тягнути на собі такий тягар.

Q
QQ

Інтересно, як буде це працювати, якщо людина і далі громадянин України та обмеження відносно до неї - це обмеження прав людини а для такого обмеження потрібен вирок суду або зміни в конституції. Інтересно хто буде підтверджувати для спец служб або для суду кандидатів для обмеження, доказової бази не буде адже МЗС Угорщини, Румунії, Ізраїлю, Росії, Чехії ніколи не видадуть таку інфу, а якщо будуть якісь дії відносно новоспечених громадян вищевказаних держав, то буде міжнародний скандал який закінчиться повною ізоляцією України. Крім україни всі держави захищають своїх громадян за кордоном. Знову політики не думають а потім буде бо-бо голові...

М
микола

А что депутаты будут под собой сук пилить? У самих небось по три гражданства не учитывая украинского

Читайте також