Уряд каже: солерудник закрити

2
0

А облдержадміністрація вимагає спочатку висновки вчених

         З лютого, коли для вивчення ситуації на Солотвинський солерудник  приїздив міністр МНС Володимир Шандра, практично ніяких зрушень немає, — повідомив ЗІА «Простір» голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші. Тоді вперше заговорили про консервацію підприємства і ця тема не вщухає, а лише роздмухується, насамперед, Міністерством аграрної політики. Нещодавно відбулася нарада у Львові, де теж наполягали на закритті солекопальні. 

           Однак позиція закарпатської влади тверда: висновки і рекомендації повинні дати науковці, щоб можна було передбачити як йтимуть карстові процеси, чи будуть провалля розширюватись коли підприємство працюватиме, чи навпаки, якщо його законсервують. Адже йдеться загалом про долю Солотвина як населеного пункту. 

           Олег Гаваші: «Поки що відповіді немає, науковці працюють, тому ми категорично проти прийняття будь-якого рішення. На жаль, нині солерудник дає тільки зростання  заборгованості із зарплати. Тому обласна адміністрація наполягає, що з коштів, які урядовці обіцяють в цьому році виділити на Солотвинський солерудник, основна сума повинна піти на висновок науковців, а решта на виплату заборгованості із зарплати. До слова, набагато легше було б приймати рішення щодо солерудника, якби там не працювала всеукраїнська алергологічна лікарня лікарня. Ми розуміємо, що це унікальний заклад і треба його зберегти, навіть якщо буде рішення про остаточне закриття солерудника». 

        Обласні чиновники просять МНС обмежувати літній відпочинок та експлуатацію солоних озер, щоб не трапилось нещасних випадків.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також