Уряд хоче заборонити іноземцям вільно передавати українцям авто в користування протягом 2 років після його ввезення

10
21

Такі нововведення передбачені проектом Закону України № 3444 від 10.11.2015 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС)», який внесений до Верховної Ради урядом і доступний на її сайті.

У ньому зокрема йдеться про 2 ключові норми-нововведення.

Перша: зменшення мінімального терміну володіння машиною за кордоном з 1 року до 6 місяців при перевезенні його для постійного користування в нашій країні без сплати податків громадянам, які переїжджають в Україну на постійне місце проживання.

Простіше кажучи, якщо іноземець переїздить в Україну на постійне проживання, то автомобілем із іноземною реєстрацією він має право їздити країною лише 6 місяців, а не рік.

Ця норма є вирішальною для закарпатців, які їздять на авто з іноземними номерами на підставі умовно угорського чи іншого громадянства. Тепер не через рік, а через 6 місяців їм потрібно буде робити так звану «пересічку».

Друга: Товари, що ввозяться на митну територію України із звільненням від сплати митних платежів відповідно до умов, устанавленнимі законопроектом, протягом 24 місяців з моменту введення у вільний обіг на митній території України не можуть бути відчужені або передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам без попереднього повідомлення про це органам доходів і зборів.

І ця норма, яка пропонується урядом, може стати вирішальною для українців, які придбали авто на іноземних номерах через іноземного власника, який завіз авто в Україну. Адже уряд пропонує заборонити передавати навіть у користування іншим особам це авто протягом перших 2 років перебування транспортного засобу на території України.

Про схеми, які досі діють для користування автомобілями на іноземних номерах читайте у вже легендарній публікації Mukachevo.net: Закарпатці масово ринулися в автомобільний рай на закордонних номерах (СХЕМИ)

Mukachevo.net

Коментарі

П
Педро

Ісе так Гросман допомагає громаді Закарпаття, най ще покладе запрет на продажу рису і гречки і карантин на курей введе

П
Петро

Ісе так Гросман допомагає громаді Закарпаття, най ще покладе запрет на продажу рису і гречки і карантин на курей введе

E
Edu

Круто!!!тепер мій первачок за штукарик пуйде.)Слава отчественному автопрому...нам баранам добре і на жигулях..Моя порада люди,глушіть документи на тачки,та не ставайте ментам,я так роблю..Гуртуймеся і ставайме поперек горла банді.

E
Edu

Круто!!!Тепер мій первак з штукарик піде...PS-пересікати таможню не треба.)

Г
гость

Чому наша деожаване моженарешті зробити щось нормальне наприклад. 1) зробити для авто 90х років фіксовану плату за разтаможку наприклад 500 баксів ( якщо там сранна феліція коштиє35-450долл. а для авто з 99 -2004 наприклад 1000 обо 1500 і гуляй сміло ядумаю шо багато хто якщо в нього авто наприклад як в мене за 2000 дав б 500-700 баксів для нормальної їзди для прикордоних зон, бо більше не рентабільно так як таке авто на український реестр. коштує від 3500 -5000. 2) дайтефіксованний тариф на їздув україні для українців наприклад 300 грн. на 30 днів це замість давати на кругу по 5-10 грн кожні 5 днів. а тепер нехай ці мордодуми порахують скільки авто на закарпатті? 5-10 тис??? а може й більше це не враховуючи львів та волинь)) берем в руки калькулятор и смотрим на сколько наш бюджет закарпатья вырос быза год??

Ч
читач

автор статті, ти сам баран чи може маєш за баранів читачів ресурсу? "Перша: зменшення мінімального терміну володіння машиною за кордоном з 1 року до 6 місяців..." з якого переляку ти зробив такий "простий висновок" Простіше кажучи, якщо іноземець переїздить в Україну на постійне проживання, то автомобілем із іноземною реєстрацією він має право їздити країною лише 6 місяців, а не рік. автор статті - баран... тупий... дуже.

Ю
Юрій

Покращення життя вже сьогодні, думаю багато людей погодилисяб що міг Янукович ще один золотий унітаз собі поставити, аби тільки була тодішня стабільність, а не сьогоднішня відверта обдіраловка, Слава Україні;)

І
Іванка

Автор тексту напевне не зовсім вірно трактує норми Митного кодексу. Наскільки я зрозуміла, мова йде про зміни до ст. 374 МК України. Так ці зміни навпаки позитивні, оскільки зменшують необхідний термін володінням автомобілем за кордоном перед його ввезенням на митну територію України при переселенні на ПМП в Україну - з року до 6 місяців. А щодо 24 місяців заборони відчуження, то тут як таких змін не передбачається, оскільки раніше цей термін становив 2 роки )) Чи може автор мав на увазі іншу норму МК?

ОД
оля до 123

Ви написали, що ми маємо помагати державі.Вони вже собі так помогли- за наш рахунок ,вони стали мільйонерами, а ми жебраками. Зараз проводять в поліції реформу, на яку США виділило 20 мільйонів доларів. што зміниться, а нічого -поміняли назву з міліції на поліцію, наберуть нових які не мають практичних навиків і дорогий мій, 123, кучка людей із держави, збагатиться рівно на $20 мільйонів , а ви переживаєте за державу.

О
оля

у нас все робиться для інтересу уряда і нічого для народу. все хочуть обкласти налогами, все щось придумають, що працює проти людей. хоч один чиновник в Києві має зарплату 2000 гривень? думаю, що ні. на яких марках і за які гроші у наших керівників машини.?

Р
русин

Исе верховне ворье народ зупинить лем настоящим МАЙДАНОМ !Банду геть!

С
Сергій

Гм... А хто готував цю статтю? Передайте йому, що він некомпетентний! "зменшення мінімального терміну володіння машиною за кордоном з 1 року до 6 місяців при перевезенні його для постійного користування в нашій країні" -- це значить, що іноземець не зможе завезти в Україну без сплати податків автомобіль, який він придбав менше 6 місяців тому (а не рік, як було раніше).

КК
Котурбач Крістіан

З чергами 100% шось треба робити, пересічники кожні 5 днів дійсно роблять страшні черги, логічно булоб дозволити їм їздити хочаб місяць два, але це не в нашій державі, в нашій держраві для своїх громадян останні законопроекти вводилися хіба в 1992 році. Люди мають їздити на тавріях - бажають вони, поглядуючи на черги на кордоні із депломатичної полост. Слава Україні!!! Слава злодіям і диктаторам!!!

O
Olek

Вся верховна рада в такому випадку має поміняти свої авто на вітчизняні!!!

Z
Zoltan

Имея венгерское гражданство по,и,о украинского в Венгрии купил себе автомобиль за 7,5 т. долларов. Посмотрел в интернете: точно такая марка и такой же год выпуска в Украине стоит ровно в два раза дороже, 15 т. В самой бедной стране Европы! По-вашему это нормально?!

ДА
до Автомайдан

Тонко тролиш :)) Габонцям слава!!

Р
Резидент

Нардепи від Закарпаття мають втрутитися в цю ситуацію і оцінити макштаб реальної проблеми яка може виникнути в результаті цього законопроекту... І взагалі там хтось бився в груди що пересічки будуть раз в місяць якшо завіз країнець а не раз в 5 днів в звязку з чим на пункті пропуску Ужгород Словакія неможливо проїхати ніколи...Черги страшні всі на пересічказ!!! Але це важко зрозуміти людям з дипломатичними паспортами...

Р
Резидент

Люди не відмовляться від авто на іноземній регістрації,різниця в ціні разюча!!!Навіть не ввозячи авто на рік або на пів за новими правилами,всі ринуться на пересічки кожні 5 днів і тоді наша влада побачить що таке заблоковані кордони і шалені черги!!!Різниця в цінах на нерозмитнені авто дуже велика і люди від нех не відмовляться,а стоятимуть в черзі на пересічки годинами лиш би не ходити пішком!!! Ці закони абсолютно неприйнятні для Закарпатської та Львівської областей...

А
Автомайдан

Це правильно! Патріоти повинні їздити на українських номерах! Слава Україні!

1
123

Це нормально але не для наших зарплат... Я ввіз авто і розтаможив в Україні, то вартість його розтаможки та інших платежів вийшла в 2 рази вища за його покупку за кордоном. З одного боку потрібно допомагати державі, з іншого-держава на нас поклала... несправедливо!

П
Петро

Но туй го маеш!!!! Приiхалисьме!!!!

Читайте також