Уряд недостатньо фінансує протипаводкову програму на Закарпатті, визнав Василь Сташук

4
0

Голова Держкомводгоспу зустрівся з губернатором Олегом Гаваші

У четвер, 2 квітня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші провів зустріч з головою Державного комітету з водного господарства України Василем Сташуком. Йшлося про стан виконання «Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки».

Василь Сташук повідомив, що за 2006-2008 роки на виконання заходів програми з державного бюджету було виділено 276 млн. 700 тисяч гривень, що складає 73 відсотків від затверджених обсягів. За цей час в області зведено 80,1 км. захисних дамб, 27,3 км. берегоукріплень. За словами голови Держкомводгоспу нові споруди дають змогу захистити від паводку 55 населених пунктів області.

 Олег Гаваші відзначив, що альтернативи програмі не має, тому її необхідно і надалі виконувати. Це підтверджено й під час минулорічного паводку, коли новозбудовані об’єкти вберегли тисячі осель закарпатців від стихії.

 – Незважаючи на це, уряд щороку недофінансовує протипаводкову програму, – каже керівник краю. – Так, згідно з планами виконання природоохоронних заходів „Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області на 2006— 2015 роки” на цей рік передбачено фінансування у сумі 87,2 млн. грн., з них 50 млн. – за рахунок Стабілізаційного фонду. Це становить лише 41 відсотків до обсягів передбачених програмою.

 Олег Гаваші констатував, що в умовах недостатнього фінансування програми, неможливо буде здійснювати будівництво протипаводкових акумулюючих ємностей та польдерів, без яких, комплексний протипаводковий захист неможливий.

 Під час зустрічі з Головою Держкомводгоспу Олег Гаваші наголосив на потребі у стовідсотковому фінансуванні програми. Також йшлося про необхідність надходження виділених коштів в другому та третьому кварталах, коли можливо виконати найбільший об’єм робіт, повідомило Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також