Уряд тимчасово заборонив українцям виїжджати на заробітки

27
13

Кабінет міністрів ввів тимчасову заборону на виїзд сезонних працівників.

Як повідомив посол Естонії в Києві Каймо Кууск, наразі, покинути Україну можна лише до родичів, які проживають у країнах ЄС.

«Фінляндія хотіла ввезти сезонних працівників, загалом 14 тис. осіб. Були тривалі переговори, і врешті Фінляндії вдалося вмовити Україну. Однак після доправлення перших 200 осіб до Гельсінкі уряд України припинив подальші чартерні рейси, і сезонних працівників більше за кордон не випускають», - сказав він.

Додамо, що наземні пункти пропуску відкрито, і до родичів можна виїхати у Польщу, Румунію, Угорщину, а також Словаччину.

Нагадаємо, що після запровадження надзвичайного стану через пандемію коронавірусу до України довелося повернути близько мільйона людей з різних держав. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ці люди могли б залишитися вдома і сприяти розвитку національної економіки.

Каймо Кууск також додав, що заборону на виїзд сезонних працівників встановлено без конкретної дати.

Нагадаємо, нещодавно Фінляндія організувала чартерні рейси для українських заробітчан.

Коментарі

ДМ
До мукачевонет

Ви не журналісти ви зброд , за фейкові новини закрити на карантин пожізненно! !! !!!

РУ
Роман Ужгород

Правильно!Нельзя выпускать больше украинцев к панам в Чехию и Польшу на заработки.А то так если уедут.Кто на майдане скакать будет)?

C
cecslrf

Шо за ідіотізм,не пускати людей в європу на заробітки!Там все налагожено ,люди працюють ,ви своім тут дайте роботу ,після карантину.Наскільки ,я знаю купа людей уже на біржу стоять ,яка робота ,де вона туй є .Бред сивої кобили,то шо вимираніє нації.Будете ше за Прошенком плакати ,як не як,людина робила шось.Тот лиш людей зігнав ,тепер грозить не виїзджати,терпіння лопне в людей.Ту тисячу пенсіонерам ,місяць давали ,а як в кого діти як кормити ,його діти забезпечені.Люди по два місяці немають роботи ,сидять на самоізоляції,це якийсь дебілізм!

М
Майдаун

Марго тупа,12:03,тобі оби отдихати кось робив безвіз? Може переживали обись бомже вукраїнський у Віденську оперу ходив на прем’єри!? Майдан діла такої худоби і робили, обись європану обробляв. СИДІТИ НА Г..ЦИ,ЛЮБИТИ НЕНЬКУ,РАДУВАТИСЯ,ОШ ТИ ЄВРОПЕЄЦЬ,ЖИТИ НА ПОДОЯНІЄ,ПОФАРБИТИ БУДАРЬ У ЖОВТО-БЛАКИТНИЙ КОЛОР І ТРИЧІ НА ДИНЬ СПІВАТИ ГІМН!

Ж
Жанна

це фейк я дзвонила на гарячу лінію казали дивитись офіціальні сторінки

ДД
до до нижньої марги чубірка 12.50

Коли п0пи3дуєш уже накунець йзясь умісті з медведчуком до свого любимого путіна?

ДН
до нижньої марги

сиди на жопі рівно і люби усрайну марго..

ДН
до нижнього дауна

вопше-то коли бов майдан, боли і візи, а пак Порох з майдана прийшов і учинив безвіз. Мож іти уддихати і робити по біо 90 дну. І Порох пущав і туда і сюда хоть куда, бо бола свобода. Но такі дурні як ти не уцінили, й убрали си коміка. Казали вам, не обирайте зеленого, бо буде біда, кунець безвізу. І так і є. За рік всьо пушло із блазньом у мінуси. Ко ся з ним не стрітить - лем катастрофу має.

М
Майдаун

А што за возмущенія!? Дома сидіти,неньку любити! Заробітчани,послі бандершні, другі двігателі майдану.Забылисьте нибрязь,як прийшлисьте з бударовими доллярами на коляди,та кантовалисьтеся цілу зиму на майдауні!?Фушку собі найшли.А ті,што осталися памперси міняти,ревіщали із за границі,што вни європейці і хочуть неньку європейською. ВОТ ТИПИРЬ ЛЮБІТЬ НЕНЬКУ,НОСІТЬ ВИШИВАНІ БУДЮГОВИ,НАСОЛОДЖУЙТЕСЬ ГІДНІСТЮ І ТИМ,ШТО НАТВОРИЛИСЬТЕ! НЕ ЄДНОГО НЕ УПУСТИТИ!

Л
Лоці

А що? Правильно зробив, нєфіг шастать по європах, най дома сидять і прославляють найвиличнішого лідера всіх часів і народів )))

П
Пітьо

Що за гоніво, де таке написано номер постанови. Блін Естонський консул дає інфу про Україну.... Куди можна виїхати, якщо ніодна країна ЄС до себе не впускає??? Стаття ні про що.

І
Іван

На маю думку це груба помилка забороняти людям виїжати на заробітки, тому що зараз складно у державі, а саме, у регіонах заробити бодай якусь копійчину, Скоріше за все, люди будуть харчуватися Зеобіцянками, і будуть від Того реально ситі, одягнуті, і тішитись що обрали Зелюбимого "лідера" який дбає про їхній добробут.

НР
Не рабатаю на воров за 300дол.

Уряд пускай зделает зарплаты 1000евро,и создаст миллионы робочих мест.

Читайте також