Уряд Угорщини досі не розуміє чому їхнім чиновникам заборонили в'їзд до США

8
0

Керівник податкової служби Угорщини Ілдіко Віда у інтерв'ю газеті Magyar Nemzet підтвердила, що їй та ще п'яти іншим чиновникам заборонили в'їзд до США через звинуваченню у корупції.

Утім сама Ілдіко Віда заперечує висунуті на її адресу Вашингтоном звинувачення. "Я нічого не скоювала. Я не була, і не є учасником будь-якому випадку корупції, і готова пройти будь-яку перевірку", - зазначила глав податкової Угорщини. І заявила, що не збирається йти у відставку. Також відмоилась назвати імена інших чиновників, яким також заборонений в'їзд до Сполучених Штатів.

У той самий час в уряді Угорщини твердять, що досі не знають офіційних причин щодо такого рішення з боку США.

Натомість повірений у справах США Андре Гудфренд заявив ще минулого місяця, що корупція є симптомом ослаблення демократичних інститутів Угорщини і нинішня політика Будапешту ставить під загрозу демократичні цінності.

Цей скандал ще більше загострив відносини між Вашингтоном і Будапештом, які почали псуватися в 2010 році, коли прем'єр-міністром в Угорщині знову став лідер правоконсервативній партії "Фідес" Віктор Орбан. Нині загострення стосунків відбувається ще й через позицію Угорщини щодо подій в Україні.

Також цього тижня угорські депутати схвалили пакет поправок, які дозволять здійснювати будівництво газопроводу "Південний потік" компаніям, які не мають належної ліцензії. На думку експертів, даний закон орієнтований на угорсько-російську проектну компанію, яка має будувати угорську ділянку "Південного потоку" і контролюється російським "Газпромом".

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок знову заявив про свою підтримку побудови газопроводу. У свою чергу Єврокомісія не виключає, що цей закон порушує правила ЄС, та може вжити заходи у відповідь.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також