Уряд включив індустріальний парк “Марамуреш” на Закарпатті до реєстру

2
0

Два нові індустріальні парки включені до реєстру. Вперше за новою процедурою - рішенням Уряду.

Уряд схвалив внесення до реєстру ще двох парків: “Л-ТАУН ПАРК” (Глухівська територіальна громада, Київська область) та “Марамуреш” (Солотвинська селищна рада, Закарпатська область).

За умов воєнного стану індустріальні парки створюють умови не тільки для появи абсолютно нових підприємств, а й для релокації цілих заводів з областей, охоплених бойовими діями.

Створення двох парків-новачків вперше відбулося за новою процедурою: рішення приймалося не Міністерством економіки, а Кабінетом Міністрів. Це передбачено змінами до закону “Про індустріальні парки”, які набули чинності ще восени минулого року. Цей закон дав можливість державного фінансування будівництва інфраструктури та компенсації керуючим компаніям та учасникам індустріальних парків витрат на підключення та приєднання до електромереж. Також запроваджена можливість компенсації учасникам індустріальних парків відсоткових ставок за кредитами.

Ну а найближчим часом очікуємо прийняття Радою ще двох законів - з податковими та митними стимулами. Вони передбачають звільнення резидентів індустріальних парків від імпортного ПДВ і мита на обладнання, а також звільнення від податку на прибуток на 10 років. Крім того, органи місцевого самоврядування отримають право надавати пільги за місцевими податками.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також