Урядовці не змогли залізти до кишень українців

11
0

НКРЕ скасувала підвищення тарифів на електроенергію

Фарисейство прем’єрки Тимошенко просто не знає меж – то урядовці запроваджують абсолютно непійомний для населення податок з власників транспортних засобів, то героїчно борються, за його скасування. То тішаться, з піднятих в десятки разів ринкових зборів, то кажуть, ой, це податківці нам і парламентарям свиню підсунули. Або ж вводять додаткові 13% сплати при ввезенні імпорту, а за кілька тижнів Юлія Володимирівна скрушно обурюється: як можна, у нас же угода з СОТ. Що не заважає, втім, за кілька днів внести до парламенту урядовий законопроект `Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання стану платіжного балансу України`. Він передбачає широкий         перелік імпортних товарів, до яких застосовується додатковий імпортний збір, порядок справляння цього збору, його розмір у процентах до митної вартості товару.    

 Минулого ж тижня прем’єрка, навіть не почервонівши, зображала з себе захисницю простих людей і піклування про енергетичну незалежність України. Вона обурилась рішенням Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) підвищити з 1 квітня 2009 р. тарифи на електроенергію для населення, що використовує понад 400 кВт.год. на місяць: «Я сьогодні дізналася про це рішення НКРЕ, яка є незалежним органом. Проте, ми звернулися до керівництва комісії, я була вимушена перервати свою участь в засіданні уряду і провести спеціальну нараду з цього питання. Ми дали зрозуміти НКРЕ, що стратегія уряду полягає в іншому. В умовах, коли ми закликаємо всіх переходити з природного газу на електрику при опалюванні і підігріві води, підвищення тарифів на електроенергію виглядає нелогічно. Це також нелогічно в умовах фінансово-економічної кризи`.

 Отак Юлія Володимирівна поспішила «застовбити» у свідомості людей, що саме їй треба дякувати за те, що постанова НКРЕ 2 квітня була відмінена. Хоча насправді вдалося це завдяки протестам людей, керівників на місцях і політичним силам. Зокрема, проти підвищення тарифів і поділу споживачів електроенергії на «білих» і «чорних», різко виступили керівники партії «Єдиний Центр», а голова нашої обласної адміністрації Олег Гаваші звернувся з листом до Кабінету Міністрів і просив  відмінити відповідну постанову НКРЕ. Також Олег Олодарович звернувся до голів облдержадміністрації з проханням підтримати цю ініціативу.

 Як видно, спільні зусилля дали результат -- обібрати кишені українців уряду Тимошенко вкотре не вдалося.

 

Лариса ПОДОЛЯК

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також