Урочиста церемонія передачі Благодатного вогню

5
2

відбулася в приміщенні екуменічної церкви Мукачівського замку „Паланок”

8 квітня, в неділю, в приміщенні екуменічної церкви Мукачівського замку „Паланок” відбулася урочиста церемонія передачі Благодатного вогню.

В урочистостях взяли участь високі посадові особи краю, представники найбільших релігійних конфесій, голови та заступники голів органів місцевого самоврядування та районних держадміністрацій, представники засобів масової інформації.

Заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації І.І.Качур, який очолював делегацію нашого краю на святкових заходах у Києві передав благодатний вогонь голові обласної державної адміністрації Олегу Олодаровичу Гаваші. „Глибоко символічним є те, що сьогоднішня подія відбувається в приміщенні екуменічної церкви, яка є символом міжконфесійної злагоди нашого поліконфесійного та багатонаціонального краю. Вона засвідчує плідну співпрацю органів влади та релігійних конфесій на благо наших краян”,- підкреслив губернатор Закарпатської області, запросивши після цього священиків благословити подію, яка ймовірно стане початком нової традиції на нашій землі, повідомили з Мукачівської РДА.

Коментарі

М
Микола

Це те ж саме, щоб в часи пророка Іллі Божий священик організував екуменічну зустріч з священиками Ваала і Астарти для проведення спільної молитви. Як би Бог відреагував на це? Толерантне відношення до гріха, а не його осудження – ось що саме насторожує православних вірян в екумені! Христос сказав, що “ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись” (Ів. 4:24). У Бога правда одна, а в екумені у кожного своя правда.

М
Микола

Варто звернути увагу на явище екуменізму, яке, як виявилося, зовсім не біблійне, як його намагаються представити прихильники екуменічного руху.

Читайте також