Урочистості до Дня Державного Прапора в місті Ужгород (ФОТОЗВІТ)

10
1

23 серпня біля приміщення Закарпатської ОДА відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора України.

Губернатор Закарпатської області, Олександр Ледида привітав закарпатців, зазначивши, що це день утвердження держави, а прапор виступає її символом. Це день, коли громадяни і політичні сили  повинні об’єднатися і зрозуміти, що Україна – сильна незалежна держава.

Висловив свою думку і відомий закарпатський письменник Василь Густі:

«День державного прапора, день незалежності України – це, звичайно, такі дні, до яких йдемо протягом цілого року , протягом людського життя. Бо ми всі - громадяни України,а ці дні пов’язані з особливими переживаннями, з особливими життєвими труднощами, життєвим поступом, перемогами , поразками, - з  тим усім, чим є людське життя і  чим воно має бути. Але для нас, українців, ці свята особливо значимі ще тому, що йшли до них не тільки ми. Йшли наші попередники, наші прадіди і  батьки. І моя молодість припала на такі періоди, коли за жовто-синій прапор чи за слова гімну «Ще не вмерла Україна» можна було досить дорого поплатися. Але люди вірили, що то є єство нашої національної правди, нашої незалежності, що воно буде і  воно здійсниться.

Вже пройшло 22 роки. Період досить таки значимий. І думається над тим, що досягнуто і що втрачено, що здобуто і які є можливості ми не використали. Перш за все, ми виростили нове покоління незалежних людей, які налаштовані мислити незалежно, а це дуже і дуже важливо. Це покоління, яке вбачає метою свого життя розбудову України, розбудову нашої національної культури.

Водночас в цей день іноді прикро, бо бар’єр емоційний ми нібито подолали. Я пам’ятаю, коли здобувалася незалежність, який був небувалий емоційний підйом, яке було піднесення у наших душах, у наших помислах. І от, очевидно, прийшла пора, коли цей підйом мав би сприяти тому, щоб відбувся підйом у наших справах, роботі, добробуті, житті, щоб чергову річниці незалежності ми зустрічали з тим, що менше стало безробітних, бездомних, менше стало нещасних людей і щоб кожного разу цей емоційний рівень співпадав з соціальним. І щоб хліб духовний, і хліб насущний ми мали, і цього хліба було вдосталь!»

Редакція Мукачево.net долучається до святкових привітань і зичить в цей день всім краянам миру, щастя, благополуччя, успіхів в роботі і у всіх починаннях. І нехай Державний Прапор вселяє патріотизм та любов до Батьківщини у Ваші серця! 

Коментарі

9 фото

А неформалів у полосато-коцкастому вбранні на 9 фото з державними прапорами не можнабуло приодіти в щось більш святкове, не говорячи вже про національний одяг? Баламути!

Читайте також