Усаму бін Ладена опізнали за ДНК

5
0

Аналіз проби ДНК, взятої у вбитого в пакистанському місті Абботтабад Усами бін Ладена, підтвердив загибель "терориста номер один".

При цьому американські ЗМІ називають висновки за підсумками аналізу ДНК попередніми, але відзначають високу ступінь того, що цей аналіз дасть позитивний результат.

Нагадаємо, бін Ладен був ліквідований в результаті спецоперації американських військових в ніч з 1 на 2 травня 2011 року. Про знищення глави "Аль-Каїди" першим офіційно повідомив президент Обама в спеціальному телезверненні.

Операція проводилася загоном американського спецназу за підтримки з повітря. При штурмі укріпленої резиденції разом з бін Ладеном був застрелений один з його старших синів. Ще шестеро дітей і дві вдови терориста було затримано. Всього у бін Ладена було 19 дітей.

Ліквідацію "терориста номер один" засудили представники радикальних ісламських рухів ХАМАС і "Талібан", пообіцявши помститися за нього. В якості першої цілі був названий президент Пакистану Асіф Алі Зардарі, а в якості другої - Сполучені Штати Америки.

Керівництво Інтерполу попередило країни-учасниці організації про збільшену загрозу терактів у зв'язку зі знищенням бін Ладена.

Усама бін Ладен і керована ним терористична мережа "Аль-Каїда" вважаються організаторами низки великих терактів по всьому світу, найбільш резонансним з яких була атака на будівлі Всесвітнього торгового центру і Пентагону 11 вересня 2001.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також