Ужгород, Мукачево Хуст та Тячів: На Закарпатті думають про 4 райони замість 13 (ФОТО)

11
44

Це питання обговорили сьогодні у Закарпатській обласній раді, повідомляє "Укрінформ".

У обласній раді відбувся круглий стіл на тему «Формування нового районного поділу в Закарпатській області. Загалом було розглянуто два проєкти реформування територіального поділу, а саме з чотирма районами та трьома.

Експерти зауважили, що оптимальним було б замість тринадцяти районів створити чотири – Ужгородський, Мукачівський, Хустський та Тячівський.

Андрій Шекета, який входить у експертну групу повідомив, що до приходу Радянської влади територія сучасного Закарпаття ділилася на чотири комітети.

Саме така кількість районів мала б ідеальний механізм роботи зважаючи на інфраструктуру, щільність населення та відстані між населеними пунктами.

За результатами круглого столу експертне рішення щодо нового поділу Закарпаття буде надіслано до профільного Міністерства. На Закарпатті сподіваються, що думка місцевих експертів буде врахована при майбутньому поділі області на райони.

Водночас, як пише видання Varosh з посиланням на експерта з децентралізації Юрія Ганущака, який тісно співпрацює з урядом, в Кабміні планують залишити на Закарпатті лише 3, а не 4 райони.

 

Коментарі

ВЗ
Василь з ГорондьІ.

Будьте добрі, інтересно: ко знає, є такі случаї ош пооб'єдновалися села у ОТ громади із разних районюв дись ? Дякуву, з повагов ...

ВЗ
Василь з ГорондьІ.

ДобрьІй вичур. На кюлко я розуміву, то ідея не є погана і певеалоніка у такому неграфічному розподілі є ... є канєшно нюанси, які львівській професурі тяжко поняти ош гуцула (Рахово) немош мішати (об'єдиняти) з румуном (Тячово), ош у Сивлюша ментально бюлше общого з Береговом чим Хустом, з Хустом прижилибьІся ліпше іршавчани, а їх приєднали до Мукачева шо тоже космос ... айбо майже мусить бьІти мало географічно компактно поділено та зато лем так уходжює ... і другоє то ош майже всьотаки упор іде на ОТ Громади, які будуть самі собі розпоряджатися коштами своїх укрупнених бюджетів ... важноє питання які податки оддадуть нам на міста з Києва аби боло з чим газдовати бо иншак будемо бідовати ... мені ся видить ош се май главноє ... тритьоє ош коли сільському головови привалять гроші на рахунок, та они з бугалтерков будуть хотіти поколотитися і уночи будуть ходити єден до одного і думати ош як їм ТИПИРЬ їх оприходовати )))

В
Василь

Муйдуне короставий ,не злись .Якщо хочеш під поїзд, то кидайся, все одно твоє життя то купка гімна.

М
Майдаун

Се чудо-мразь,12:45,пацієнт з психушки.”Их язык – это тупой гоблинский срач”,-шкрябать сись придурок на руському языкови! Д@біл повный! Вусулю тупий,купили ти детську жилізну дорогу? Вже задолбавісь у всіх коментарях з поїздами своїма! Отстойнику львівшький,закажи собі асинізатора!

В
Василь

12:25 Муйдауне короставий ,ще раз тобі напишу :тілько не кидайся зи злости і непотрібности твого життя під поїзд.То ,що ти здохнеш то є добре але тим людям котрі будуть згрібати з колєї твої гнилі кишки то буде не приємно ,най краще спокійно по роботі йдуть домів.

ИМ
идиоту Май дауну

Ни в одной стране мира нет такого срача в комментариях к интернет постам как в России и у людей, которые ориентированы на Россию. Их язык – это тупой гоблинский срач. Ни одной умной мысли их голова родить не может. Одни проклятия и тонны желчи на все вокруг. После чтения российских комментариев остается ощущение, что в России идет чемпионат по идиотизму, и жители этой страны активно принимают в этом посильное участие. Любимая тема русского идиота – Украина. Как только речь заходит о ненавистных хохлах, поток русского бессознательного остановить невозможно. Вся сущность черной русской души открывается на распашку.

ВІ
Вусулю із вонячого схрона

Ти пропустив коли Бог розум роздавав. Мершо іди роби! Іди хоч гній із польсткого хліва учисти! Сволоч послідня галіцайська! Ти бидло тупоє,ти што за розум споминаш,коли то не твоє! Ти жертва французького насморка. Ти тупье,ти талпа! Лепавоє “миру мир” іди алфабет учити,отстойник дурі!

К
Коментар

Добровільне об"єднання громад, оказалось по суті примусове! А вобщето треба по людськи газдовати, а не фігньов страдати!

В
Василь

Центровський ,у таких засранців ,як ти слуг немає ,тому з своїм гамном мусиш справлятися сам .І не рухай свиней ,бо заразиш їх своїм сифілісом .

Ц
Центровський

Васильови, гiно утряси iз шароварiв i шуруй у хлiв спати пуд свиню, пiв першоi уже...

В
Василь

22:59.І третя велика проблема, це низький рівень освіти в області .Наслідком цієї проблеми і є поява таких тупуватих центровських.

Ц
Центровський

Займiться лiпше проблемов смiття i свалок у областi, бо сi гукани скоро всьо засеруть i перетворять нашое Закарпаттячко у засраний Пакiстан. У Раховi прямо на берег Тиси мусор звожувуть, мадяри уже кiпiш подняли. Скоро нас засудять у всяких мiжнародних судах. Ще циганоти розвелося як блох, тоже би треба рiшати якось. Вот двi основнi проблеми краю

Г
Гога

Цікаво відколи Рахівський район став найбільшим в Україні?

К
Кизлик

+ Хуст зробити обл. центром як колись било!

ДП
до просто я

Но як причому??? ЗЕлібоб казав, що він не такий, як Порох. Пороха уже давно при власті не є. Хто уже типирь мішає ЗЕлібобу не ліквідовувати райони в Закарпатті?

В
Василь

До просто я 19:38.Я щось пропустив ?зе клоун зупинив централізацію?А може він її пришвидчує ?Чи він настільки тупий ,що нічого про це не знає ?

ПЯ
Просто я

У больницю будете їздити в центр ОТГ,ща папірчиком/справков- туда же.в райцентру будете їздити за тим,за чим типир їздите в облцентр.для початку би мош почитати закон про децентралізацію...исе першое... А другое: процес децентралізації був запущений при Порошенко і активно придавлювався на місцях, особливо у Закарпатті.до чого туй ЗЕ!??

В
Василь

Сулак Іване , тупа більшість цього не розуміє і думає ,що клоун буде робити для них добро.

В
Василь

Муйдуне короставий ,у мене два запитання до тебе:1. Чому ти такий тупий ?2.Ти такий тупий тому ,що не мав батьків і жив у кошарі серед овець?

В
Василь

17:50 , засранцю іди гній в кошарі чисть ,твій зе клоун тобі не почистить і будеш спати у гімні .

СІ
Сулак Іван

І будете небожата за каждим папірцьом їздити по 100км. І не раз. Больницю лишать лем у райцентрах (чотирьох), там же будуть шілиякі уряди шо давуть справки. Поздравляву.

ММ
Миру мир

Товарищи кацапи, ви шо оп ять сього бездарного дебіла Майдауна срати упустили. Воно кроме ролі чучела по жизні ні на што инакоє не валовшноє.

Я
Я

Добре хотяби в чемпионати району з футболу буде по 20 команд як было раньше на Мукачивський коли я грав

М
Майдаун

Вусулю, лепавий воняку,бидло польськое,чеши в галіцію схрони ділити! ЯКОЄ ТВОЄ ВОНЯЧОЄ ГЕ ДО НАШОГО КРАЮ!? Копильцю нагуляний!

Я
я

Непогане рішення, але межі б трошки підкоригувати, і можна жити. Скільки разів шось міняють завжди знайдуться ті хто проти. А ті хто проти не можуть це прямо десь висловити, крім як в анонімних коментарях. Так і живем.

S
Stepan

І се називається ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ???? Коли всіх централізують навколо "ізбранних" ? Основна задача - прихватити землі і віддати в керування містному Князю ужгородському, Князю Мукачівському і т.д.

ВД
Василю дауне

Нибораку придуpoшний, iди лiчися, бо лиш Зеленськийти у головi дурнуй. Ти поколочений, дауне, мiняш нiки та пишеш лиш про Зеленського Йо6нута рослина.

В
Василь

789,зеля вам нічого не винний.Жалійтеся своїй мамі.

7
789

Людям у цій придуманій вашій дурні і жити спитайте людей плебісцитом і почуйте нарюд а не всяких дураків. Ми вже таке переживали укрупнениє і децентралізація .Ми що дослідні зайці щоб над нами стільки дослідів класти у вас єстистичні служби інститути зробіть розрахунки + -в цій системі а не кинути а потім статистику збирати...

ЙО
Йовбакам от ЗЕ

Ми їх "сделалі" ще раз...

І
Ігор

Ні нівякому разі

В
Василь

То по нашому .Спочатку вибрати гімно ,а потім жалітися на це гімно.

МУ
Ми ушитки президенти

Кожен з вас закарпатці є президент. Так казав президент. Кожному президенту - свій офіс президента, свого Богдана, свого Бондаренка, свого Балолгу, свій райцентр і сільраду! Теперка зажиємо, люди! Раніше з Колочави до Межгірря мучалися їхали, тепір до Мукачова шкандибай! З Ясиня - до Тячова, із Стужиці до Ужгороду. Президенти всі, мать вашу.

УФ
упоротий фанат ЗЕ

Пофіг кілько районів... ЗЕлібоба обіщав піплу державу в смартфоні.

П
Порошенко

Давно пора!!! до чого тут історія???? "великий бичків проти"це одна людина з бичкова проти)))))

СЗ
Студеный Звур

Такий "поділ " могли придумати ті хто не знає історію , ментальний уклад , і головне не честувуть наш Край . ясно шо обєднувати треба , але треба то робити з розумом , а не протяговати через задницю .

ПЯ
Просто я

Люди ,нащо вам ті райцентри? Буде ОТГ,там передбачені всі необхідні установи,на утримання райцентрів лиш гроші треба виділяти,а они там сидять по кабінетах і плювати хотіли на людей..а ви так б'єте за їх збереження

СЗ
Студеный Звур

Чотири комітати боло ? йсе так Шекета історію знає ? Давайте лічити . 1. Комітат Унг - Ужгород . 2 .Комітат Мункач - Мукачово 3.Комітат Берег - Берегово 4.Комітат Угоча - Виноградово / Сивлюш 5.Комітат Мараморш -- Хуст Типирь ся звідаву чого нимож так типирь учинити ? И никому не буде шкода .

ДІ
До Ігора

Шановний ідіть нАхуст зі своїм поділом. Великий Бичків проти.

ЯЗ
Я з Березного

Великоберезнянці не хочуть до Ужгороду. Ми до Мукачево хотимо, бо там кунь у центрі стоїть.

ДС
ДАЕШЬ СВАЛЯВУ НА СТОЛИЦЮ

Нашто кому то Мукачево? Має бути Свалявський район, і до нього і Мукачево, і Хуст із Межгіррям і Воловцем приєднати, і Іршаву разом із циганським Берегово.

І
Ігор

Ідіоти повні. Чому найбільший район в Україні-Рахівський до когось приєднувати. Поділіть Тячівський навпіл і зробіть обласний центр в Хусті-середина області щоб було зручно всім. Та не дочекаєтеся бо ми ж "бидло" чи "сіра маса" і хто з нами буде рахуватися. А можновладця все одно де сидіти, до них однако їдуть а не вони.

ДВ
До в

Чого то в Ужгороді? Най бо в Мукачові, бо Мукачово центр області а Ужгород десь у гузиці на відшибі.

В
в

Я так розумiю, думка самих закарпатцiв нiкого не цiкавить. Тодi най би зробили один район з центром в Ужгородi. Якщо вже дурiти, то дурiти по повнiй.

Читайте також