Ужгород перевірили на радіацію

7
0

Відділом радіаційної гігієни обласної санепідстанції здійснюється санітарно-епідеміологічний нагляд на території області по розділу радіаційної гігієни.

Відділом проводиться моніторинг - щоденне вимірювання природного радіаційного фону на території м.Ужгород (в пункті розташування обласної са-непідстанції), а також відслідковуються вибірково рівні гамма-фону на терито-рії Закарпатської області.

Станом на 25 січня 2011 року середні показники становлять - 12-14 мкР/год (за норми до 25 мкР/год), що відповідають величині природного радіаційного фону для даної місцевості.

Відділом також проводяться дослідження на радіоактивність харчової продукції та сировини, що проходить державну санітарно-епідеміологічну експертизу. За 2010 рік було обстежено 204 проби харчових продуктів та 53 проби води методом радіохімічного та спектрометричного аналізу. На даний час продукції, що не відповідають нормативним величинам не виявлено.

Працівниками відділу продовжується визначення індивідуальних поглинених доз персоналу категорії А, шляхом вимірювання показників індивідуаль-них дозиметрів на термолюмінесцентній дозиметричній установці типу ДТУ-01, за останній квартал 2010 р.Перевищень індивідуальних доз не зареєстровано.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також