Ужгород співпрацює з Польщею для реставрації міста

4
0

В Ужгороді перебуває делегація з мерії польського міста Ярослава на чолі з керівником департаменту інвестицій пані Агнєшкою Буковою-Єдинак. Наші міста працюють над розробкою спільного проекту для виграшу гранту ЄС.

Як зазначив Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, він радий, що партнерство наших міст (Ярослав з 2002-го року є побратимом Ужгорода) налагоджується не лише в напрямку обміну делегаціями та культурних зв’язків, але й у галузі міського господарства. "До того ж обидва наших міста є старовинними і мають спільні проблеми й інтереси щодо збереження історичної архітектурної спадщини. Тож цей проект для нас дуже важливий й представники міської влади активно взяли участь у спільній роботі, сподіваюся, наш з вами задум, шановні польські партнери, вдасться втілити".

Як акцентував перший заступник Ужгородського міського голови Віктор Трикур, робота переходить у нову – конкретнішу - фазу, всі сподіваються на позитивний результат, й те, що проект, який сприятиме розвитку обох міст і покращенню їх іміджу, вдасться втілити.

Проект є "дзеркальним" і має три напрямки: в Ужгороді - реставрація комплексу "Совине гніздо", реконструкція міських очисних споруд та модернізація стадіону "Авангард". Відповідно, з боку Ярослава йдеться про унікальні старі міські кам'яниці, очисні споруди та міський стадіон.

Сьогодні після ранкової офіційної зустрічі в Ужгородській мерії розпочалася праця в робочих групах за кожним напрямком із залученням фахових консультантів, - інформує прес-служба міської ради.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також