Ужгород стане одним із 13 міст, яке прийме грандіозний фестиваль Jazz Bez

19
0

З 2 по 12 грудня 2010 року в тринадцяти містах України і Польщі пройде 10-й Міжнародний фестиваль Jazz Bez. Львів, Харків, Севастополь, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Ужгород, Люблін, Варшава, Перемишль, Санок і Новиця стануть частиною десятиденного джаз-марафону.

Jazz Bez цього року відзначить свій десятирічний ювілей. Вже десять років фестивалю вдається не тільки не втрачати свою актуальність, але з кожним роком збільшувати число прихильників цього музичного жанру, залучаючи все нові міста України до джаз-руху. Мета Jazz Bez – зібрати в строкату, але гармонійну картину всі можливі стилі джазу: swing, fusion, bi-bop, jazz-rock, funk, cool, free jazz та багато інших.

Фестиваль подарує слухачам різноманіття джазової музики в її сміливих експериментах і імпровізаціях, виконаних як всесвітньо відомими, так і новоутвореними джазовими колективами. Так, учасниками Jazz Bez в 2010 році стануть:

- Dzyga Jazz Quartet, Марина Захарова & Agabeyli Brothers, Україна;
- «Перше сонце» і Second Approach Trio, Росія;
- Full Blast, Німеччина; LeLa project, Вірменія і Україна;
- New Trio, Karolak Quartet, Oktawia, Mencel Trio, Old Rzech Jazz Band, Польща;
- BrassBastardz і Lt Acidjazz Orchestra, Литва;
- українсько-польські колективи Futurethno, Litvinyuk Acoustik Jazz, Portrety;
- російсько-українські – Юрій Яремчук та Олексій Лапін, Тетяна Балакирська & «Free-SpokenBand»;
- Alex Maksymiv Projekt з музикантами з Канади, Голландії та Португалії.

Організатором фестивалю Jazz Bez є львівське творче об'єднання «Дзига». Учасників фестивалю, за традицією, гостинно приймає готель «Reikartz Дворжец Львів».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також