Ужгород запрошує на Парад наречених

10
1

27 червня, — День молоді, а він в Ужгороді проходить традиційно весело й цікаво. Як повідомив начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міської ради Олег Муртазін, молодіжні організації в нас такі активні, що самі є ініціаторами потужних заходів, а міській владі залишається тільки координувати їх.

Так, Парад наречених до Дня молоді уже втретє проводить Закарпатська ліга КВН, і з кожним роком він збирає все більше учасниць: спершу 32, потім — 92, а цьогоріч передбачається понад 150. Причому це має бути не просто гарне видовище, а й соціальна акція — пропаганда здорових сімейних цінностей. Не секрет, що є дівчата, жінки, котрі у весіллі бачать лише зовнішню атрибутику. Вони поспішають вийти заміж, аби один день побути королевою, об'єктом для фото- та відеозйомки, викликати загальне захоплення. На Параді наречених все це можливо без жодних зобов'язань, зате до власного весілля пропонують підходити серйозно. Організатори сподіваються, що подібні акції зменшать кількість розлучень серед молодих сімей. І хоч на Закарпатті ця статистика і так є найкращою в Україні, та до ідеалу далека — поліпшити ситуацію не завадить.

До участі в акції запросили всіх, хто мав бажання і можливість одягти весільну сукню, тож парад передбачається грандіозний і яскравий. Ось тільки погода б не завадила його проведенню. Будуть і сюрпризи. Якщо минулого року глядачів здивували 50-метровою фатою, то цього Сергій Денисенко обіцяє найбільший весільний торт. Деталей він розголошувати не став — хто захоче, сам зможе побачити, а то й скуштувати в неділю на пл. Театральній.

Для зацікавлених повідомляємо, що публічна частина Параду наречених розпочнеться о 19.00 з автопробігу містом, о 19.30 — променад центральною частиною Ужгорода в супроввді оркестру, а о 20.00 на Театральній стартує концертна програма, в якій буде і нагородження переможниць у різних номінаціях, і конкурси, і традиційний танець молодої. Гроші, зібрані за нього та за торт, підуть на благочинність. А завершить свято вечірка в нічному клубі "Бабалу".

Щоб ужгородці та гості міста не нудьгували до вечора, доки наречені матимуть закриту фотосесію, цього літа Закарпатська ліга КВН разом із МГО "Karpat Event" започатковує проект "Закарпатська свальба". Олександр Мерявчик каже, що в першу чергу вони хотіли ознайомити всіх із автентичними закарпатськими весільними традиціями — обрядами, забавами, а також із нашою кухнею, в якій переплелися словацькі, угорські, німецькі, єврейські та інші кулінарні особливості. Найкращі ресторани демонструватимуть своє мистецтво приготування традиційних весільних страв — поливки, голубців, кнедлів із сегединським тощо, і кожен охочий зможе їх скуштувати на пл. Фенцика (позаду театру ляльок), де розташуються торгові павільйони і шатор на 300 місць, як на справжньому весіллі.

Розважальна шоу-програма ярмаркового характеру триватиме з 12-ї до 18-ї. Зокрема всі закохані пари зможуть тут зареєструвати свій шлюб і отримати сертифікат "Вони одружились на "Закарпатській свадьбі", після чого візьмуть участь у розіграші туристичного туру до Європи на 5 днів. Будуть і виступи фольклорних колективів, і закарпатські тамади з різних районів краю, і благодійна акція, яку планують провести. спільно з молодими ротарійцями, а зібрані кошти передати до дитячого будинку.

Організатори збираються "розкрутити" "Закарпатську свадьбу" до бренду європейського рівня і сподіваються, що він притягуватиме до нас туристів. У планах також проект "Свальба на Закарпатті", щоб люди з індустріальних міст могли одружуватися у нас із карпатським колоритом.

Коментарі

C
crisscross

А в Брне был парад геев...)) У вас когда организуют?))

Читайте також