Ужгородка Надія Комишна святкує 100-річний ювілей (ФОТО)

947

Жителька Ужгорода Надія Комишна 18 жовтня 2024 року святкує 100-річний ювілей.

Як повідомили на Facebook-сторінці Ужгородської міської ради, Надія Комишна народилася 18 жовтня 1924 року у селі Мощаниця Рівненської області у чеській родині Царбохів. Під час Другої світової війни, у 1943 році, Надія Комишна була примусово депортована до Німеччини, де їй дивом вдалося уникнути концтабору. Жінка працювала в німецькій сім’ї у місті Веймар. Цей період сформував її стійкість та чуйність до потреб інших.

У повоєнні роки зустріла свого чоловіка Віталія, з яким жили в Ічні на Чернігівщині. Жінка рано овдовіла — у 1960 році чоловік помер. Тоді ж, у 60-х роках 20 століття, переїхала на Закарпаття й працювала в аптеці.

Захоплення Надії Володимирівни були різноманітними: вишивала хрестиком, створюючи справжні витвори мистецтва, вʼязала, займалася садівництвом. На її дачі у Нижньому Солотвині були зібрані найрізноманітніші види декоративних рослин, за якими вона любила доглядати.

Надія Комишна вільно володіє чеською, українською, польською та німецькою мовами. Секрет її довголіття — у спокійному ставленні до життя, оптимізмі та невтомній працьовитості. Жінка має двох дітей, п'ять внуків та чотирьох правнуків.

Коментарі

Читайте також