Ужгородська богословська академія взяла участь у семінарі Навчального комітету

8
0

27 грудня 2011 року в приміщенні Церковно-археологічного музею Київської духовної академії Навчальним комітетом при Священному Синоді Української Православної Церкви був проведений методичний семінар з питань бібліотечної справи в духовних навчальних закладах УПЦ.

 

Під головуванням секретаря Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ архімандрита Климента (Вечері) на семінарі були розглянуті наступні питання: 1). Стан створення електронних каталогів у духовних школах УПЦ; 2). Стан відцифровки бібліотечних фондів у духовних школах УПЦ; 3). Створення єдиної бібліотечної електронної бази духовних шкіл УПЦ.

З благословення ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету професора, архімандрита Віктора (Бедь), академію та університет на цьому заході представляв проректор з представницької роботи професор, архімандрит Гавриїл (Кризина).

Підняті на семінарі питання є актуальними і на часі для розвитку всіх духовних шкіл Української Православної Церкви. При цьому слід відзначити, що в бібліотеці Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету вже впродовж декількох років успішно впроваджено електронний каталог бібліотечних фондів та ведеться робота з розвитку електронної бібліотеки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також