Ужгородська гімназія відсвяткувала ...

5
0

чортову дюжину

За час існування Ужгородська гімназія розміщувалася в багатьох спорудах. І в будові ченців єзуїтського ордену, і в приміщенні міської управи (теперішнього комерційного технікуму на вул. Капітульній), і в колишньому реальному училищі та нинішній ЗОШ №4. Врешті, її не стало. Залишився хіба що дух, що прагнув утілення. І таки свого досяг.

Гімназійну форму навчання відроджено 1994 року. Тепер — у зведеній словацькими будівельниками за сучасними стандартами споруді, що на вулиці 8 Березня. Було запроваджено трипрофільне навчання (з гуманітарним, фізико-математичним та хіміко-біологічним напрямами). У закладі нині 803 учні.

Хоч напередодні святкування і була, як то кажуть, нельотна погода, та урочиста лінійка однаково відбулася на свіжому повітрі. Як і кожного року, до святкування були підготовлені різного роду заходи та виступи учнів.

День гімназії має символічне значення для першачків, адже вони отримують посвідчення гімназистів. За давнім звичаєм їх вітають випускники та передають естафету знань. Вітання звучали й з уст дирекції. Присутніми були, звісно ж, школярі та їхні рідні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також