Ужгородська митниця за цього року назбирала на 141 мільйон менше

6
0

ніж за аналогічний період торік

Протягом січня-травня 2009 року Ужгородська митниця перерахувала до бюджету 154,9 млн грн податків і зборів, що майже на 141 млн грн менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив начальник Ужгородської митниці Михайло Порада, – інформує сьогодні, 19 червня, власкор ЗІКу.

За словами Михайла Поради, в області у вказаний період працювали лише 25 % (485) суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (усього акредитовано 1919 суб’єктів).

У сфері торгового обігу перераховано податків та зборів на 143,1 млн грн, а в неторговому обігу перераховано 11,8 млн грн. Структура доходів Держбюджету за звітний період зазнала змін та склалася як 92 % доходів від торгового обігу та 8 % – неторгового (за аналогічний період минулого року – 70 %/30 %).

Загалом митниця фіксує значне зменшення кількості перетинів кордону. Якщо минулого року за 5 місяців пункт пропуску «Ужгород» перетнули 11 тисяч вантажівок, то цього року – лише 4 тисячі.

Утім Ужгородська митниця залишається однією з найпотужніших на західному кордоні за об’ємами перевезень експортно-імпортних та транзитних вантажів як залізничним, так й автомобільним транспортом. За січень-травень через пункти пропуску митниці пропущено понад 3,3 млн тонн вантажів, прослідувало 728 тисяч осіб, пропущено 354 тис. одиниць транспортних засобів.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також