Ужгородські активісти добилися відновлення частини люків в місті

9
1

Ще 11 листопада 2013 року громадські активісти Ференц Бакі, Роман Молдавчук, Олександр Броді, Ярослав Козич та Олександр Пересоляк звернулися до мерії Ужгорода із вимогою закрити 106 відкритих люків та люків зливової каналізації, відсутність кришок та решіток на яких була виявлена за наслідками проведеного огляду.

 Активістами було оглянуто близько 10 відсотків ужгородських вулиць.

Тим не менше мерія вмиогу закрити ці дірки  проігнорувала. Це питання енеодноразово піднімалося на засіданнях виконкому, мер міста неодноразово давав департаменту міського господарства в обличчі паан Касперова останній тиждень, останні 2 тижні для завершення робіт, але результату так і не було видно.

Тоді громадські активісти  подали до Ужгородського ДАІ 80 скарг по кожному окремому фактупорушення з проханням скласти на відповідальних осіб адміністративні протоколи.

З юридичної точки зору  кожен відкритий люк є самостійним правопорушенням і передбачає складення окремого протоколу та накладення штрафу особисто на керівника підприємства до відання якого відноситься відповідний люк чи решітка. Отож комусь "світило" цілих 80 протоколів!

Нещодавний повторний огляд у 2014 році, який проводився активістами на тих самих 10%  вулиць Ужгорода дав приголомшливі результати. 43 люки та решітки зливної каналізації в Ужгороді виявилися закритими. 

Разом з тим Ужгородське ДАІ склало один  адмінпротокол на директора КП «КШЕП» п. Довбака І.М., повідомляє Ужгородська Правда. 

Зокрема, закрили люки та стічні решітки на вулицях Достоєвського, Годинки, Перемоги, Заньковецької, частини Грушевського, Генерала Свободи, а також на Митній.

Зовсім незакритими зовсім залишились оглядові колодязі люків та решіток на вулиці Загорська, Добролюбова, Павлова, Другетів, Електрозаводська, Підградська та Панькевача.

Не обійшлося і без недоліків.  Так, на вулиці Заньковецької, чи то випадково, чи то із особистих причин, незакритою залишилась дірка поряд міської виконавчої служби. Також не була усунута небезпека у вигляді відкритого люка на вул. Занковецькій біля дитячого майданчика і решітка на колі по вул. Митній. 

Слід зазначити, що активісти не збираються зупинятися на досягнутому і готують новий пакет юридичних документів для того, що були закриті усі 106 люків та решіток.

На думку активістів, бездіяльність Ужгородського ДАЇ є однією з причин, чому в нашому місті відсутні 522 шт. люків та решіток (за офіційною інформацією), а реально ця кількість може складати близько 1500 штук.

Саме Ужгородське ДАЇ  зобов’язано реагувати на відкриті люки та решітки вимогами до мерії, а у разі їх невиконання, складати адміністративні протоколи за ст. 140 КУпАП.

 

Коментарі

Ч
Чилянник

Чому ви турбуете владу вашими люками? Хiба не зрозумiло, що владi на вас и на вашi люки насрати? У них дiла важнiшi: як би ще бiльше мiлiонiв украсти. А ви-люки. Яка наiвнiсть! Головне- що Закарпаття не хоче змiн, не е проти злодiiв при владi. Закарпатцям добре.

Читайте також