Ужгородські атракціони працюють з чималою кількістю порушень

13
0

Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведено перевірку готовності суб’єктів господарювання, що експлуатують атракціонну техніку, до весняно-літнього сезону.

 Як повідомив  начальник відділу нагляду за об’єктами підвищеної небезпеки Василь Гававка, під час перевірки обстежено 4 суб’єкти господарювання обласного центру: ПП Панасюк, ПП Химинець, ПП Дайнеко та ПП Бреньо. Виявлено 20 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Серед них найчастіше зустрічалися: відсутність особи відповідальної за електрогосподарство та журналу протоколів перевірки знань. Власники атракціонів «забувають» також проводити заміри опорів ізоляції проводів та кабелів, опорів контурів заземлення та опорів ланцюга «фаза-нуль» електрообладнання; розробляти та впроваджувати організаційні і технічні заходи з утримання й безпечної експлуатації електроустановок; проводити випробування та облік електроінструменту, зварювальних трансформаторів і переносних подовжувачів. Хоча кожне з цих порушень може обернутися загрозою здоров’ю та життю  як шанувальників атракціонних розваг, так і обслуговуючого персоналу.

Перевірено також і атракціони, які не відносяться до об’єктів підвищеної небезпеки.  Виявлено наступні порушення: не замощені підходи до атракціонів, відсутнє асфальтне покриття, майданчики дитячих атракціонів не засипані піском або тирсою.
Всі суб’єкти господарювання, що експлуатують атракціони, пройшли експертне обстеження у Закарпатській філії ДП «Карпатський експертно-технічний центр».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також